Prosinečki: Adžić, Đukanović, Radulović i Vukotić su budućnost crnogorske reprezentacije

0

Crna Gora ima par mladih igrača koji će voditi reprezentaciju u budućnosti. Od malog Adžića, koji je sad u Juventusu, tu su Đukanović i Radulović, tu je i Vukotić, koji mora dati još više od sebe, jer ima kvalitet, izjavio je u emisiji „Time out“ Gradske RTV Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Za utakmice sa Islandom i Velsom, Prosinečki je kazao da reprezentacija Crne Gore nije bila na dobrom nivou.

„Na Islandu nismo bili na dobrom nivou, u suštni smo naivno izgubili. Vels, neka čudna utakmica, u trećem minutu već gubiš 0:2, to većinom ode na 0:5. Mislim da su se momci vratili i da smo pokazali jednu veliku želju i volju i čak jednu dobru igru“, rekao je Prosinečki.

On je naglasio da se reprezentacija u prethodnom periodu suočila sa dosta problema, prije svega sa povredama.

„Imali smo dosta problema u svemu, puno povrijeđenih igrača, puno onih koji nisu mogli doći, a oni koji su došli, njih smo morali ovdje da liječimo, zašto što su to neki bitni igrači, kao što je Savić. Došli su neki mlađi igrači u kojima smo vidjeli potencijal“, istakao je Prosinečki.

Naveo je da se u pripremi utakmica sa Islandom i Velsom vodilo računa o prekidima.

„Island nam ništa nije napravio, nismo ni mi bili previše opasni, svega dva puta smo zaprijetili, ali pričali smo jako puno o tim prekidima, pogotovo na Islandu, gdje smo znali da su oni dobri u tome. Jednostavno, pad koncentracije ili nečuvanje igrača nas je dovelo do toga da u potpuno pogrešnom smjeru ode utakmica“, rekao je selektor Crne Gore.

Smatra da ni Island ni Vels njegovoj ekipi nisu napravili velike probleme.

„Sve probleme koje su napravili, problemi su sa tim sitnim greškama. No, ni te greške nisu više sitne, moramo raditi na tome. Jednostavno se desio pad koncentracije, kada nismo ušli dobro u utakmicu, pogotovo protiv Velsa“, kazao je Prosinečki.

Naglasaio je da Crna Gora ima par mladih igrača koji će voditi reprezentaciju u budućnosti.

„Od malog Adžića, koji je sad u Juventusu, tu su Đukanović i Radulović, tu je i Vukotić koji mora dati još više od sebe, jer ima kvalitet“, poručio je selektor „sokola“

Ocjenjujući prethodne uspjehe hrvtaske reprezentacije, Prosinečki je naveo da je to selekcija koja je u sebi imala i ima puno talentovanih fudbalera.

„Reprezentacija Hrvatske ima jedan kult, koji, uz dobre igrače, daje maksimum. Zato i ima dobre rezultate. Generacija Brozovića i Ćorluke je bila druga, odnosno treća, što je nevjerovatno“, istakao je Prosinečki.

U odnosu na svoju igračku karijeru, naglasio je da ga je gotovo čitavo vrijeme u stopu pratio poznati hrvatski i jugoslovenski fudbalski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević.

„Mene kroz čitavu karijeru prati Ćiro Blažević i do same njegove smrti sam bio sa njim. Kakvih god da sam imao problema, uvijek sam bio pod njegovim uticajem. Nisam igrao polufinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj protiv Francuske, dok sam igrao u utakmici za treće mjesto. Smatram da sam bio u super odnosima sa njim, nikad nisam puno pričao protiv svega toga. Ćiro je specifičan, ipak je on trener svih trenera, kako vi novinari to kažete. Bio je nevjerovatan motivator i trener koji radio velike stvari“, poručio Prosinečki, prenosi Gradski.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.