Vidić: Država Srbija ulaže u fudbal, ali gdje idu te pare

0

U intervjuu Radaru možda i najbolji srpski štoper ikad, Nemanja Vidić se dotakao i ulaganja u srpski fudbal, sa akcentom na tok tog novca.

I predsjednik Vučić i ministar Mali su više puta javno govorili o tome koliko država daje Zvezdi i Partizanu, a FSS ne objavljuje ni svoje finansijske izveštaje. Da li bi tako nešto bilo moguće u još nekoj zemlji?

Ne mogu da kažem da sam razočaran što država ulaže dosta novca u fudbal. Problem je samo kako se on troši i da li se usmerava u prave stvari. I ko od toga ima najviše koristi. Ako šest-sedam godina nismo napravili mladog reprezentativca koji igra u Zvezdi ili Partizanu, zašto onda država ulaže novac u te klubove? Da bi dva-tri funkcionera u tim klubovima ubirali plodove?“ – upisato se Vidić u intervjuu za Radar, a potom je nastavio:

Da bi klubovi postajali sve siromašniji, a neki funkcioneri sve bogatiji? To je pitanje i za državu. Uz to, moramo da shvatimo gdje nam je mjesto, da ne možemo da osvojimo Ligu šampiona, jer za to nemamo ni finansijske ni sve druge uslove. Primarni cilj je da naša Superliga bude kvalitetna i regularna, da Partizan bude jak, da bi pod tim pritiskom i Zvezda bila još bolja. Ne mogu da kažem da sam razočaran što država ulaže dosta novca u fudbal. Problem je samo kako se on troši i ko od toga ima najviše koristi. Da bi dva-tri funkcionera u nekim klubovima ubirali plodove? Da bi klubovi postajali sve siromašniji, a neki funkcioneri sve bogatiji.“

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.