Jadran M:tel i Banja Luka u Dubrovniku igraju u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

0

Vaterpolisti Jadran m:tel večeras počinju takmičarske obaveze u novoj sezoni. Novljane čekaju obaveze na nekoliko frontova, a prvo od četiri takmičenja je i najteže – kvalifikacije za  Ligu šampiona u Dubrovniku.

Ekipa sa Škvera večeras igra sa Banja Lukom od 20.30 časova, sjutra veče rival je od 18.30 sati Jug, u subotu od 12.30 protivnik je Dinamo iz Bukurešta. U subotu veče ekipa Vladimira Gojkovića je slobodna i u nedelju u 10.30 sati u 5. kolu Jadran m:tel igra sa Barselonom. Samo pobjednik grupe će u Ligu šampiona, gdje će nastupati u grupisa Barselonetom, Marsejom i Vašašom, dok će ostali međunarodni put nastaviti u Evro kupu.

Jadran će ponovo, nakon devet godina, predvoditi Vladimir Gojković.

“Sezona je jako izazovna, a startuje sa kvalifikacijama za Ligu šampiona. Novi tim i ja kao povratnik na klupu prve zvanične utakmice imamo od večeras u Dubrovniku. Zahtjevna grupa gdje je Jug kao domaćin i kao ekipa sa visokim rejtigom prvi favorit. Prvi cilj i Jadrana m:tel i ostalih rivala je da u Gružu pokušamo da pomrsimo račune i planove Dubrovčana. Idemo iz utakmice u utakmicu. Sve su bitne ali mislim da je sutrašnji susret sa Jugom ključ turnira kada je prvo mjesto u pitanju”, rekao je Gojković.

Dubrovčani u najveći favoriti. Aktuleni osvajači Evro kupa u svojim redovima imaju olimpijske vicešampione Mara Jokovića, Rina Burića, Marka Žuvelu. Imaju i Novljani svoje adute. U matični klub se vratio Aleksandar Ivović, kao i Dimitrije Obradović. Dovedeni su srpski reprezentativci Đorđe Lazić i Vuk Milojević. Gojković neće moći da računa na momke koji su nedavno u Burgasu osvojili srebro na Evropskom prvenstvu za juniore. To su Nikola Petrović, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Dušan Vuković i Tadija Matijašević.

Na ovim kvalifikacijama za Ligu šampiona gdje ćemo u utakmicama sa dubrovačkim Jugom i Barselonom tražiti prolaz u elitu vidjećemo da li možemo da nosimo sa najboljim u Evropi. Ukoliko se to ne ostvari, bićemo spremni za Evro kup. Osnovni ciljevi su vraćanje šampionske titule u Herceg Novi i što duži boravak u evropskom takmičenju jer evropske utakmice stvaraju igrače”, poručuje Gojković, prenosi Radio Herceg Novi.

Da drugu godinu zaredom odvedu Jadran izbore vizu i ove sezone za Ligu šampiona pokušće golmani: Darko Đurović, Ilija Radović, Dušan Vuković, igrači: Dmitri Holod, Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Jovan Vujović, Danilo Radović, Đorđe Lazić, Damjan Vujičić, Aleksandar Ivović (kapiten), Matija Sladović, Vuk Milojević i Vasilije Radović.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.