Premijera pozorišne predstave za djecu „Kanjoš Macedonović“

0

Završni dani 8. festivala Ćirilicom, 13. i 14. septembar, biće obilježeni premijernim i repriznim igranjem dječije pozorišne predstave sa pjevanjem „Kanjoš Macedonović“, rađene po motivima djela budvanskog pisca S. M. LJubiše.

Predstava je rađena na jedan sasvim nov i do sada neviđen način, a producirali su je: Narodna biblioteka Budve, Pozorište Čiča Miča i Oh Cinema&Theatre. Mateja Popović, mladi i već dokazani pisac i reditelj, nakon velikog uspjeha sa dječijim mjuziklom „Zmaj sa Spasa“ na prošlogodišnjem festivalu, i ove godine će se oprobati sa predstavom Kanjoš Macedonović.

Premijera predstave je u 20 sati u petak, 13. septembra, a ova predstava će zatvoriti osmi festival „Ćirilicom“, sjutradan, 14. septembra u 20 časova. Predstava će biti izvedena na Trgu između crkava, a u slučaju nevremena program će biti realizovan u crkvi Santa Maria, na istoj lokaciji, u Starom gradu.

Dramatizaciju i režiju potpisuje Mateja Popović, scenografiju Ivan Mihailović, kostime su uradili Srđan Perić i Aleksandra Stošić, kompozitor je Marko Vesić, majstor svjetla Damnjan Jovanović, a u predstavi igraju: Vladimir Tešović, Dragan Petrović, Staša Milovanović, Stevan Piale, Jovana Berić, Bogdan Bogdanović i Aleksandar Ristoski.

Pokrovitelji festivala su Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budva i JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.