NSD: DPS preko mafijaških klanova pokušava da spriječi razvoj Nikšića i Crne Gore

0

Smetlište Mislov do, koji nam je DPS ostavio kao ekološku tempiranu bombu, bilo je slika njihove vladavine u Nikšiću, saopštili su iz Nove srpske demokratije (NSD) Nikšić.

„Znamo da im teško pada što se to sanira i što tako nešto više nikada neće postojati u našem gradu“, naveli su iz NSD-a.

Prema njihovim riječima, „problem pasa lutalica se rješava sa novim azilom za pse većeg kapaciteta koji je u izgradnji i treba uskoro da bude završen“.

„Znamo da im i to teško pada, jer oni taj problem nisu umjeli decenijama da riješe“, piše u saopštenju NSD-a.

Kako su dodali, „za problem sa kravama ne može biti odgovorna lokalna samouprava, i tu je urađeno sve ono što je bila zakonska obaveza opštine“.

„Takođe, za ono što rade neodgovorni pojedinci koji su istovarali đubrivo gdje ne treba, ne može biti odgovorna lokalna samouprava, ali je ona adekvatno procesuirala onoga ko je za to odgovoran. Problema će uvijek biti, ali se oni sada rješavaju za razliku od vremena kada je na vlasti bio DPS“, naglasili su iz NSD-a.

Poručili su DPS-a da „ostave njihove funkcionere na miru i ne docirajte tužilaštvu“.

„Znamo da pritiscima u javnosti i tajnim djelovanje prema tužiocima i sudijama, na koje još uvijek imate uticaj preko mafijaških klanova, pokušavate da spriječite razvoj Nikšića i Crne Gore, ali vam to neće uspjeti. Žalosno je da je Crna Gora bila svedena na to da je predsjednica Vrhovnog suda u tom vremenu bila obični mjesni aktivista DPS u Kolašinu, kome je nadređena bila Aleksandra Vuković Kuč. Možete misliti kolika je onda kontrola tog sistema bila sa drugih značajnih adresa iz DPS, kada je ta persona u partijskoj strukturi komandovala Medenici“, naglasili su iz NSD-a, pa za kraj dodali:

„Zahtjevamo da nadležni organi ispitaju te okolnosti, kao i da otkriju mrežu uticaja DPS i njihove mafije na sudstvo i tužilaštvo u Crnoj Gori, koje vjerovatno u dobrom dijelu i dalje drže pod svojim, istina sve manjim uticajem“, zaključili su iz NSD Nikšić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.