NSD Nikšić: Stanje je apokaliptično samo u glavama funkcionera DPS-a, koji se ne sjećaju Milove štete od osam miliona evra

0

Apokaliptično stanje je samo u DPS i glavama njihovih funkcionera, koji su svjesni da se nikad više neće naći na pozicijama odlučivanja u Nikšiću, saopštili su iz Nove srpske demokratije (NSD) Nikšić.

„Isto važi i za Crnu Goru, u kojoj bi voljeli da se i dalje sudska grana vlasti i tužilaštvo nalaze pod njihovom kontrolom i da oni diktiraju kako bi trebalo da postupaju. Ipak, tužilaštvo treba da se pozabavi time zašto je Opština Nikšić platila osam miliona evra za štetu građanima Vira, za koju je bila odgovorna privatna firma koju drže rođaci Mila Đukanovića, a iza koje je i stajao sami Milo Đukanović. On je naredio da se tadašnja šteta isplati iz budžeta opštine, a da je ne plate oni koji su za istu odgovorni“, naglasili su iz NSD-a.

U odnosu na to, kako su dodali, „smiješno je kritikovati ugovor o efikasnom korišćenju energije u kom se iz ostvarenih ušteda finansira jedan od najboljih projekata u istoriji Nikšića, koji predstavlja najbolje prakse iz EU.

„Projekat u kom je Opština Nikšić u toku samog izvođenja ostvarila pasivnu zaradu od preko pola miliona evra, a poslije isteka garantnog perioda imaće još preko dva miliona pasivne zarade. Građani nisu platili devet i po miliona, već će ih Opština kroz smanjenu potrošnju električne energije u narednih 18 godina uštedjeti i kroz njih platiti investiciju. A osam miliona koje je Opština u vrijeme DPS platila za štetu koji je nanio drugi ne mogu se nikada nadoknaditi“, istakli su iz NSD-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.