MDUP: Uprkos zabrani, nastavljeni građevinski radovi na „Lameli C“ u Podgorici, biće podnijete krivične prijave

0

Urbanističko-građevinska inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor nad objektom „Lamele C“ u Podgorici i utvrdila da je došlo do nastavka izvođenja građevinskih radova, uprkos prethodno donesenim rješenjima o zabrani građenja, zatvaranju gradilišta, rješenju o rušenju i pokretanju postupka administrativnog izvršenja. Ove aktivnosti su sprovedene i pored postavljenog službenog pečata na gradilištu, saopšteno je iz MDUP.

„Zbog utvrđenih nepravilnosti, koje uključuju povredu službenog pečata i znaka, urbanističko-građevinska inspekcija odmah je obavijestila Upravu policije, kako bi se preduzele dalje mjere s ciljem obezbjeđivanja zabrane nastavka građenja. Pomenute radnje su sprovedene u koordinaciji sa dežurnim tužiocem“, naveli su iz MDUP.

Kako su istakli, „povreda službenog pečata i nastavak radova predstavlja krivično djelo, te su protiv lica zatečenih u izvršenju nelegalnih aktivnosti podnijete krivične prijave“.

„Buduće aktivnosti biće realizovane u skladu sa odlukom Osnovnog suda u Podgorici od 26.01.2024. godine, kojom je trenutno određena privremena mjera zabrane rušenja do pravosnažnog okončanja postupka. Ministarstvo će postupati u skladu sa odlukama suda i vodiće se isključivo slovom zakona u svim svojim aktivnostima“, zaključili su iz MDUP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.