Čarapić: Povećanje zarada će omogućiti lakše vraćanje stambenih kredita, zarada raste, rata ostaje ista

0

Povećanje zarada po programu Evropa Sad 2 omogućiće lakše vraćanje stambenih kredita svim građanima koji su ranije kupili stanove. Njihova zarada će porasti, dok će rata kredita ostati ista, što će direktno doprinijeti poboljšanju njihovog kućnog budžeta, saopštio je šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić.

„Razlika u prosječnoj cijeni kvadrata stana u Podgorici u odnosu na 2020. godinu iznosi +82%, ali je u istom periodu minimalna zarada porasla u prosjeku za 215%, dok je prosječna zarada porasla za čak 100%. Ovo znači da je povećanje zarada bilo veće od povećanja cijena kvadrata stana“, kazao je on.

Na kraju, navodi da teza da je program Evropa Sad doveo do povećanja cijena kvadrata stana pada u vodu ako se uzme u obzir činjenicu da je kvadrat stana u Podgorici 2020. godine iznosio 966 eura, dok je 2021. godine, dakle prije implementacije programa Evropa Sad 1, koja se desila tek 2022. godine, kvadrat iznosio 1700 evra – svega 61 evro manje nego danas, dvije godine nakon implementacije tog programa.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.