Filip Radović: Drugi put zaredom osvojio sam bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama, veoma sam ponosan

0

Spuštena je zavjesa na još jedan paraolimpijski ciklus dug tri godine koji je bio izuzetno težak ali zahvaljujući stonoteniseru Filipu Radoviću Crna Gora ima bronzanu medalju sa Paraolimpijskih igara u Parizu.

Radović nije uspio da se plasira u finale, od njega je bio bolji kineski takmičar Lian Hao – 11:8, 5:11, 11:6, 11:9.

Radoviću je ovo sedma medalja sa najznačajnijih zvaničnih međunarodnih takmičenja. Na prošlim Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio je takođe bronzanu medalju.

„Iza mene je još jedno veliko takmičenje, jedan veliki rezultat i veoma sam ponosan na to što sam napravio. Po drugi put zaredom sam osvojio bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama. Raduje me činjenica što sam u četvrfinalnom meču pod velikim pritiskom uspio da budem „svoj“ i dobijem taj meč. Ostaje žal što nisam uspio da se plasiram u finale. Prije početka turnira nisam razmišljao o finalu. Bio sam fokusiran samo na prvi meč. Ali kako je turnir odmicao, kako su se pobjede rešale, tako je i apetit rastao. Nisam htio da se zadovoljim samom bronzanom medaljom. Dao sam sve od sebe u polufinalu ali u tom momentu to nije bilo dovoljno“, rekao je Radović, prenosi RTCG.

Veliko poštovanje prema Filipu iskazao je i ministar sporta i mladih Crne Gore Dragoslav Šćekić.

„Hvala vam na ovom što ste priredili Crnoj Gori i građanima što mogu da se raduju vašim rezultatima koje ste postigli u Parizu. Mi kao društvo imamo veliku bazu po potencijalu sa kojima samo treba raditi i da svi damo doprinos kako bi mogli da dobijamo rezultate koje već dobijamo. Filipe, ti si naš ponos i nama je veliko zadovoljstvo što smo imali takvog sportistu da nas predstavlja na Paraolimpijskim igrama u Parizu i koji je opravdao naša očekivanja i donio medalju. Takođe i ostali naši paraolimpijci su bili izvanredan i njihovi rezultati obećavaju mnogo bolje rezultate jer je ovo jednan novi početak“, rekao je Šćekić.

„Svjedok sam rasta i razvoja Paraolimpijskog komiteta u Crnoj Gori i do čeka ste došli. Ponosan sam na vas. Učinili ste nešto što se ne radi često, Filip je ostvario jedan nevjerovatan uspjeh . Druga paraolimpijska medalja, to je nevjerovatan uspjeh, i od Filipa ćemo u budućnosti očekivati još medalja“ rekao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.