Uhapšena tri turska državljanina na Debelom brijegu: Falsifikovali isprave, jedan osumnjičen i za krijumčarenje ljudi

0

Službenici Sektora granične policije podnijeli su krivične prijave protiv tri turska državljanina, koji se sumnjiče za falsifikovanje isprave, a jedan od njih i za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

„Naime, 6. septembra oko 22.40 časova na graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolisano je vozilo francuskih registarskih oznaka, kojim je upravljao turski državljanin M.D. (59). Sa njim su se u vozilu nalazili I.H.A. (24) i Z.D. (59), takođe državljani Republike Turske. Prilikom kontrole oni su policijskim službenicima na uvid dali francuske dozvole za privremeni boravak, za koje se posumnjalo da su falsifikati. Poslije prikupljenih obavještenja od lica i konsultacije sa postupajućim državnim tužiocem, protiv I.H.A., Z.D. i M.D. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprava i oni su lišeni slobode“, saopštili su iz Uprave policije (UP), pa dodali:

„Daljim aktivnostima na terenu, poslije prikupljenih dodatnih obavještenja po nalogu postupajućeg tužioca, službenici Stanice granične policije I – Herceg Novi, podnijeli su protiv M.D. i krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi“, zaključili su iz UP.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.