2 u 5, ali.. pa dobro..

0

Piše: Saša Dr.Đurović

Dva komaTa u prvih 5 minuta su bili slabi, a ostalih 85 su bili odlični rezime je aktera, u većini, jučerašnje utakmice reprezentacije.  Dobro sad, ali tih 5 su opredijelili ostatak utakmice.

Nevjerovatan nedostatak realnosti je kod spikera koji prenose utakamice reprezentacije, gotovo pa nečuven. Ako se pravilno izvede aut euforišu kao da ga je Dejo turio iz najboljih dana. Ne znam kako se zove taj što je sinoć prenosio utakmicu al on je Camajev šut pred kraj prvog poluvremena koji je prošao makar metar od stative vidio tik uz istu!? Joveticevu prečku kod 0:2 je vidio kao Runijev gol s centra, ili mls poduhvat.  U tom trenutku, dok je on euforisao, zamalo da prime i treći. Reče, doduše, spiker, pred kraj poluvremena „malo sam se zanio“ A nijesi malo pobro, no malo više. Kako se onaj jovicevic pogubi tek svaku koju prenosi ili je dio prenosa?! Pa se pitam da li ti spikeri imaju bonus prihod za nerealno gledanje utakmice, za navođenje, za navijanje.. A nerealnošću, neiskrenošću i lažima se ne postiže nista dobro, pa ni rezultat reprezentacije.

Odigrali su borbeno ti momci sinoć, ali fali kvaliteta kao što ga fali deceniju makar unazad. I Srbiji ga fali, ali tamo ima kritičke oštrice. Ne znam piksija al prijatelj mi Zoran Stojadinović je blizak s njim, pa mu kažem-on, covječe pojma nema, reci mu ako si mu prijatelj.. A on mi kaže -kažem mu, al nije mu pravo, skoro da ne govorimo..- Rekoh, laži ga onda, reci mu da je najbolji, on pa Bjelsa i Gvardiola- nasmija se dobri Zoran, pa doda “ja nisam vaspitavan da ne kazem prijateljima istinu, al njemu nekako smeta“. E tako i u CG, ako se želi dobro nacionalnom timu, treba reć -slabi ste, očajni, borbeni prilično, al uzalud kad nema kvaliteta-. Do tad će udarac metar od stative bit „samo što nije ušla“ i biće kako reče Prosinečki koji je došao na gotovu štetu „pa dobro“.

Pa nije prijatelju, dobro bi bilo da se uzimaju bodovi, od 6 ste zemali krompir. Srbija jedan. Kao da se recidiv vladavine bLitve and co prenio i na fudbal u cg pa se nakarada predstavlja kao nešto dobro, lopovluk kao vještina a neznanje kao sitnica, naučiće se. Dugo je dovijeka. Pa će uz takvu „logiku“ i plasman neki pas’ s neba, uz pozitivnu energiju i drugarstvo koje krasi tim. Ali tako se niko još nie kvalifikovao za bilo koje prvenstvo. Kvalitet određuje plasman, dakle struka i kvalitetan rad, uz neizostavan potenacijal. Drugačije ne biva.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.