MIlatovićev kabinet: Neistiniti su navodi ministra finansija, Vlada nastavlja da urušava dobrosusjedske odnose

0

Kabinet predsjednika Crne Gore oštro demantuje navode ministra finansija Novice Vukovića kojima se tvrdi da je Služba Predsjednika tražila posebna sredstva za potrebe snimanja u iznosu od 600.000 evra.

Iz Milatovićevog kabineta je saopšteno da je Vlada u već poznatom maniru na istinu o ugrožavanju organizacije samita Brdo- Brioni procesa odgovorila neistinom.

– Služba Predsjednika države je tražila od Vlade podršku za organizaciju samita od državnog značaja, koji treba da po prvi put nakon 2015. godine okupi 10 šefova država iz regiona, kao i za predstojeće dolazne posjete stranih zvaničnika, uključujući predsjednike država članica EU. Nažalost, Vlada nije našla za shodno da ovo uradi, nastavljajući praksu urušavanja dobrosusjedskih odnosa kao i ugleda Crne Gore – navedeno je u saopštenju.

Iz Kabinete predsjednika Crne Gore su pozvali visoke državne funkcionere Vlade da, ako nijesu našli za shodno da doprinesu unaprjeđenju dobrosusjedskih odnosa i afirmaciji Crne Gore kao prve buduće članice EU, se bar suzdrže od iznošenja neistina i širenja dezinformacija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.