Mašković: Postići ćemo mnogo u narednom mandatu, inovativnim pristupima nas mladih i iskustvom i mudrošću starijih kolega

0

Poprilično sam optimističan da ćemo inovativnim pristupima nas mladih i iskustvom i mudrošću naših starijih kolega u narednom četvorogodišnjem mandatu postići mnogo, kazao je kandidat za odbornika na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“ politikolog Miloš Mašković.

„U prethodnih godinu i po dana bili smo odgovorna, ozbiljna i konstruktivna opozicija. Sve naše akcije u lokalnom parlamentu i izvan njega imale su za cilj da ukažu na nepravilnosti i da ogole lice
odlazeće gradske uprave. I neću biti skroman i reći ću da mislim da smo tu odradili veoma dobar posao i mislim da su građani Podgorice sada svjesni ko je radio u njihovom interesu, a ko je zanemario potrebe našeg grada i sugrađana“, kazao je Mašković na predstavljanju liste i programa Evropskog saveza u Podgorici.

Uvjeren je, kako je istakao, da će se nakon 29. septembra steći uslovi da Evropski savez bude dio vlasti.

„Odlazeća vlast je pokazala da nije dorasla da upravlja sistemom glavnog grada, a mi smo pokazali da smo spremni da naš grad vodimo odgovorno, transparentno i u interesu svih građana“, naglasio je Mašković.

Posebno je istakao da mu je zadovoljstvo što su se kroz program dosta bavili mladim ljudima i istinski se pobrinuli da zadovolje sve njihove potrebe.

„Ja ću vam reći da planiramo izgradnju inovacionog centra za mlade koji će biti jedan inkubator za sve mlade preduzetnike i start up-ove, gdje će imati priliku da svoje ideje i biznise razvijaju baš u našem gradu. S druge strane, stavićemo moratorijum na zakup cijena tržnica i pijaca, gdje ćemo omogućiti malim preduzetnicima da jačaju svoj položaj u našem društvu, a samim tim i jačaju našu lokalnu ekonomiju. Stavićemo i fokus  na ona preduzeća koja se bave deficitarnim zanimanjem, pa ćemo i ponuditi subvencije za njih“, kazao je Mašković.

U programu se, prema njegovim riječima, nalaze i stvari koje će odmah uticati na najpozitivniji mogući način na živote naših sugrađana.

„Planiramo uvođenje besplatnog prevoza za đake, studente i penzionere. Planiramo da udvostručimo iznos davanja za podstanare u glavnom gradu, čiji je položaj u ovom trenutku jako loš. Ono što je činjenica jeste da je naš program realno ostvariv, sve ono što u našem programu piše može se ostvariti u narednom četvorogodišnjem mandatu“, istakao je Mašković.

Siguran je, dodaje, da Podgorici trebaju promjene i to promjene nabolje.

„Zato vas pozivam da nam pomognete da 29. septembra učinimo Podgoricu gradom za primjer“, zaključio je Mašković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.