Borovinić Bojović: Dogovor sa građanima je naša osnovna mjera i namjera u politici; Građane ne dijelimo na pobjednike i gubitnike, kada Podgorica pobjeđuje – svi dobijamo!

0

„Svjedočili smo različitim svađama i podjelama u proteklom periodu. A poznato vam je, kada se političari često svađaju, građani trpe. Više vremena za svađe znači manje vremena za rad i za građane. Za to vrijeme mi smo radili na sabiranju i okupljanju jer je DOGOVOR naša osnovna mjera i namjera u politici. Zahvaljujući tome, danas imamo veliku i složnu koaliciju Za budućnost Podgorice, koju čine skoro svi konstituenti iz pobjedničke 2020. godine. NSD, DNP, SNP, UCG, PCG, SCG. A ne fali ni simbolike, jer ponovo smo na glasačkom listiću pod pobjedničkim rednim brojem devet“, poručila je sinoć dr Jelena Borovinić Bojović na skupu koalicije „Grad svih nas – Za budućnost Podgorice“, koji je održan u staroj zgradi vlade.

Ona je podsjetila na veliku izbornu pobjedu 2022. godine u Podgorici ali da je uprkos pobjedi bivša vlast odlagala predaju vlasti. „Nakon pobjede suočili smo se sa sabotažom jer su snage prošlosti oličene u bivšem režimu, vršile razne zloupotrebe da u foteljama ostanu koji dan duže i da po svaku cijenu uspore dolazak budućnosti“, kazala je ona i podsjetila da je koalicija „Za budućnost Podgorice“ glavni pokretač promjena.
„Otvorili vrata institucija za sve građane i građanke Podgorice. Napravili dogovor sa građanima da Podgoricu učinimo boljim mjestom za život; da je učinimo gradom koji će biti dovoljno širok za sve. Obnovili smo i osvježili rad gradskih preduzeća, i krenuli da ga oslobađamo pipaka hobotnice bivšeg režima, sa namjerom da ih u potpunosti pretvorimo u servise koji služe građanima“ kazala je Borovinić Bojović.

NAJPOUZDANIJA OPCIJA

„Kao ljekarka znam da je za proces ozdravljenja i oporavka potreban određeni period. Međutim, to su znali i oni koji žele da vrate virus partijske samovolje, korupcije i bahaćenja u organizam Glavnog grada. Iako Podgoricu u minule dvije godine nije potresla bilo kakva velika afera ili skandal, snage prošlosti iskoristile su prvi blagi pad imuniteta u određenim djelovima organizma. I krenuli u destabilizaciju, da zaustave proces opšteg oporavka našeg grada. Ko se za to vrijeme pokazao kao najjača karika našeg imuniteta? Upravo mi. Figurativno kazano, mi smo koalicija sa najvećom koncentracijom vitamina i najvećim količinom snage. Zahvaljujući nama, šanse da odbranimo budućnost Podgorice od hobotnice prošlosti, realne su i velike. Samo glas za našu koaliciju garantuje jak imunitet i otpornost Podgorice na sistemske bolesti i ostale slabosti“, poručila je nositeljka izborne liste „Za budućnost Podgorice“.

FOTO: Borovinić Bojović

SAMO JEDNA ŽENA NOSILAC IZBORNE LISTE

Govoreći o učinku u minulih godinu dana, ona je kazala da je pokrenula mnogo projekata na temu pažnje za najmlađe i brige prema najstarijima. „I u ovom trenutku predvodim razne inicijative koje će omogućiti razvoj Podgorice u svim smjerovima, u oblasti kulture, sporta, a borimo se i izborićemo se da Podgorica osvoji kandidaturu evropske prijestonice mladih. Postigla sam brojne dogovore koji će u budućnosti pomoći ranjivim kategorijama, a čast mi je što sam na polju afirmacije žena u politici i ženskog liderstva, dobila i međunarodna priznanja, zahvaljujući kojima ćemo imati i podršku od naših međunarodnih partnera“.
Borovinić Bojović je podsjetila da je ona jedina žena nosilac liste na ovim izborima.

POBJEDA NIJE LIČNA NAGRADA NEGO POLITIČKA OBAVEZA

„Imamo višegodišnje iskustvo izbornih pobjeda ali građane ne dijelimo na pobjednike i gubitnike, kao što su to radili oni koji su bili na vlasti prije nas. Za nas izborne pobjede predstavljaju obavezu da saslušamo svakog sugrađanina, da predvodimo razvoj svakog dijela našeg grada, da angažujemo sve gradske resurse, kako bi Podgoricu učinili zdravijom, ljepšom i boljom zajednicom. Naša pobjeda je pobjeda Podgorice, a kada Podgorica pobjeđuje, svi dobijamo. Jer ovo je GRAD SVIH NAS!“, poručila je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.