Milatović: Zanimljivo je da DPS kaže da grad smrdi, a nije im smrdio kad su na Mislov do dopremali otpad iz čitave Crne Gore

0

Zanimljivo je da DPS kaže da grad smrdi sada kada je deponija Mislov do zatvorena, a nije im smrdio dok su na tu nelegalnu deponiju oni dopremali otpad iz čitave Crne Gore, saopštio je predsjednik OO NSD Nikšić Janko Milatović u reagovanju  na navode nikšićkog DPS-a.

Kako je rekao Milatović, lokalna samouprava ne može biti odgovorna za to što se među govedima pojavio virus i zaraza i dužna je da u tim situacijama ispuni svoje zakonske obaveze “što je na adekvatan način i urađeno”.

“Oni koji su na tuđem zemljištu istovarali otpad su procesuirani nadležnim organima i Opština Nikšić je jedna od oštećenih strana zajedno sa građanima, a ne neko ko za to može da bude odgovoran. Za razliku od vremena kada je Opština Nikšić plaćala osam miliona evra za štetu koju je izazvala eksplozija u skladištu privatne kompanije umjesto te kompanije i njenih vlasnika, pri čemu su stvarno oštećeni građani dobili mrvice pomoći ili gotovo ništa, dok su članovi DPS-a koji su imali minimalna oštećenja dobili znatno više, pa su kompletne kuće osvanule u novoj eloksiranoj bravariji, sada se traži odgovornost od privatnih kompanija koje na sličan način nanose štetu opštini i građanima”, kazao je Milatović.

Prema njegovim riječima, prakse DPS postaju polako daleka prošlost.

“Znamo da im je teško da se sa tim pomire. Možda DPS ne zna šta u Nikšiću smrdi, ali mi koji smo ih gledali kako trideset godina uništavaju ovaj grad znamo, a da bi znali i oni dovoljno će biti da se pogledaju u ogledalu”, zaključio je Milatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.