Siner pred vratima raja, može li Fric da ga zaustavi?

0

Na peharu Ju-Es opena na listi šampiona u muškoj konkurenciji biće upisano novo ime. Janik Siner ili Tejlor Fric prvi put u karijeri podići će trofej namijenjen najboljem u Njujorku. Finale počinje u 20 časova po srednjoevropskom vremenu.

Ulogu favorita svakako ima Janik Siner, uprkos svim problemima sa kojima je došao na Ju-Es open. Italijan je prvi reket svijeta i do sada je u Njujorku najviše pokazao.

Osim prvog seta prvog meča protiv Mekenzija, koji je izgubio, sve posle toga je izgledalo veoma dobro. Posle mu je set uzeo još samo Danil Medvedev u četvrtfinalu, ali pobjeda u tom meču nije mu bila nijednog trenutka ugrožena.

U Americi smo, igraću u Njujorku protiv Amerikanca. Publika će biti na strani mog protivnika. To je normalno. To je kao kada ja igram u u Italiji. Prihvatiću to. Imam svoj tim, bliske ljude. U mislima znam da dosta ljudi u Italiji gleda, probaću da upijem tu podršku“, istakao je Siner.

Ono što je još važnije za Sinera je da je uspio da priče o dopingu, koje su dominirale prije njegovog dolaska u Njujork, ostavi sa strane. I dalje je možda nevjerovatno kako je Janiku uopšte dozvoljeno da igra, s obzirom da je još u martu bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu.

Italijan je dobio šansu i za sada je potpuno iskoristio. Sve mu se otvorilo i realno je na dobrom putu da dođe do druge gren slem titule u karijeri.

Fric će na drugoj strani pokušati da mu pomrsi račune. Amerikanac ima jednu konstatnu sezonu. Na svim grend slemovima je dogurao najmanje do četvrte runde. Ovdje mu se i žrijeb otvorio i to je znalački iskoristio.

U polufinalu je napravio preokret protiv sunarodnika Frensisa Tijafoa i slavio u pet setova. Uslovi mu potpuno odgovaraju i nema sumnje da će imati veliku podršku publike. Fric je prvi put u grend slem finalu.

Igrački gledano, Siner je gotovo u svim segmentima bolji, međutim u jednom meču je sve moguće.

Znam da igrati protiv broja 1 nije lako, ali uvijek sam se dobro osjećao kada smo imali mečeve. Mislim da mi ritam njegove lopte odgovara, uvijek dobro igram protiv njega“, rekao je Fric.

Do sada su igrali samo dva puta i to u Indijan Velsu. Fric je dobio meč 2021. godine, Siner je bio uspješniji 2023.

Neko će povesti 2:1 u međusobnom skoru i što je važnije neko će postati šampion poslednjeg grend slema u sezoni. Janik ili Tejlor saznaćemo nešto prije ili posle ponoći.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(sport klub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.