Pobjeda renoviranog Partizana u prvom pripremnom meču

0

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale turnira na Siciliji pošto su u subotu posle produžetka pobedili italijanskog prvoligaša Dertonu.

Problem za Beograđane bi mogla da bude povreda Tajrika Džonsa, koji se u 39. minutu uhvatio za zadnju ložu i odmah tražio izmjenu. Ipak, poslednje informacije su ohrabrujuće.

Potpuno renovirana ekipa iz Humske je, očekivano, imala i dobre i loše segmente u igri (prije svega u skoku i odbrani šuta za tri poena), ali je na kraju slavila: Partizan – Dertona 96:94 (16:11, 28:30, 24:17, 17:27, 11:9).

Partizan će se večeras u 21 čas u borbi za trofej sastati sa domaćinom turnira, ekipom Trapani Šarka, koja je savladala japanski Rjukju Golden Kingsi sa 78:69. Na klupi Trapanija sjedi Jaspin Repeša, a u timu su Tibor Plajs, Lengston Galovej, Džastin Robinson, Amar Alibegović

Željko Obradović je prvi zvanični pripremni meč počeo u postavi: Ife Lundberg, Mario Nakić, Streling Braun, Isak Bonga i Brendon Dejvis, a ulaskom Karlika Džonsa, koji je u finišu prve četvrtine upisao pet poena, posle 10 minuta na semaforu je pisalo 16:11.

Trojkom Alekseja Pokuševskog za 28:20 u 15. minutu ekipa iz Humske se prvi put „odlepila“, a problem stručnom štabu predstavljale su lične greške centara – Dejvis je imao četiri, a Balša Koprivica tri. Ipak, srpski tim je na poluvrijeme otišao sa tri poena viška (44:41) uz po 11 poena Karlika i Tajrika Džonsa.

Dertona je u prvih 20 minuta postigla šest trojki uz 14 poena Ismaila Kamagatea, koji je imao i nekoliko skokova u napadu.

Crno-bijeli su u nastavku utakmice održavali prednost koja je u 28. minutu iznosila maksimalnih 63:49. U tim trenucima odličan je bio Sterling Braun.

Italijani su u 37. minutu, posle treće trojke Tomaza Baldasa u tom periodu, došli na samo pola koša minusa (78:77), a na nešto više od minut novim košem van linije 6.75 metara i izjednačili na 82:82. Imala je Dertona i napad da povede, ali nakon što ga nije iskoristila Frenk Nilikina je na pola minuta prije kraja pogodio trojku – 85:82. Ipak, Kajl Vims je pogotkom na tri desetinke pre kraja meča sa više od osam metara (85:85) donio produžetak svom timu. Bila je to 14. trojka italijanskog tima.

Toni Kuhse je na nešto više od dva minuta prije kraja produžetka trojkom donio prednost svom timu 92:91, prvu još od uvodne četvrtine, ali je uzvratio Braun uz koš i dodatno slobodno bacanje.

Strijelci za Partizan bili su: Dejvis 9, Lundberg 6, Karlik Džons 21, Nilikina 7, Koprivica 4, Nakić 4, Marinković 3, Pokuševski 5, Sterling Braun 14, Bonga 6, Tajrik Džons 19. Nije se „upisao“ samo Arijan Lakić. Najefikasniji u Dertoni bili su Baldaso sa 21 poenom (šest trojki), Kuhse sa 16 i Kamagate sa 14 poena.

Partizan je na Siciliju otputovao bez povređenog Ajzee Majka i Duana Vašingtona, kome se žena prije nekoliko dana porodila u Beogradu.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.