Argentina zatražila od Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Nikolasa Madura

0

Argentina je zatražila od Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, zbog navodnih zločina protiv čovječnosti koje je, kako tvrdi, njegova vlada počinila nakon izbora u julu.

Buenos Ajres će u ponedjeljak podnijeti sudu zahtjev pismo u kojem će tražiti izdavanje naloga za hapšenje Madura i drugih članova njegove vlade, saopštilo je argentinsko Ministarstvo vanjskih poslova u petak.

To saopštenje je stiglo istog dana kada su zahtjevi za imigraciju ublaženi za državljane Venecuele, naglašavajući kritičan pogled vlade argentinskog predsjednika Haviera Mileija prema Maduru.

Ranije danas, dva venecuelanska opozicionara, koja se nalaze u argentinskoj ambasadi u Karakasu, na društvenim mrežama su objavili da su venecuelanske snage bezbjednosti opkolile zgradu argentinske misije u prijestonici.

Oni su situaciju opisali kao ”opsadu”, koju vrši Madurova vlada, prenosi Ansa. Prema riječima Pedro Uručurtue, saradnika opozicione liderke Marie Korine Mačade, na licu mjesta se nalaze patrole i naoružani agenti sa kapuljačama.

(Al Jazeera/agencije)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.