Podgorička lista: Osnovaćemo dnevni kulturni centar za djecu sa razvojnim deficitom iz spektra autizma

0

Podgorička lista – Andrej Milović, ima plan da osnuje Dnevni kulturni  centar za djecu sa razvojnim deficitom iz spektra autizma.

“Broj djece sa razvojnim deficitom iz spektra autizma primjetno raste i  moramo inicirati potpunu vidljivost ove ranjive grupe u kulturi.  Smatramo neprihvatljivim da Podgorica nema nijedan dnevni centar za  djecu iz spektra autizma i da Glavni grad nije poklonio jednaku pažnju  potrebama i pravima sve djece”, saopštila je – Irena Stevović, kandidatkinja za odbornicu Glavnog grada.

Kako je Stevović navela, osnivanje ovog centra smatramo obavezom Glavnog grada i države, jer  želimo jednaka prava za svu djecu.

“Glavni grad ih mora aktivno uključiti  u sve kulturne aktivnosti koje im može pružiti i obezbijediti im uslove  da pokažu svoje umijeće i kreativnost”, navodis Stevović i dodaje da je primarni cilj da ih  usmjerimo na sfere koje ih interesuju, u kojima mogu da dostignu svoj  maksimum i da se ostvare. U centru će biti posvećena pažnja i  roditeljima djece iz spektra autizma.

“Upravo zato jedan od naših prioriteta biće otvoranje prvog Dnevnog  kulturnog centra za djecu sa razvojnim deficitom iz spektra autizma. Podgorička lista – Andrej Milović, vratiće Podgoricu svakom djetetu i  svakom građaninu”, zaključuje u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.