Održan okrugli sto ,,Važnost saradnje između Roma/Egipćana i lokalne zajednice, obrazovnih ustanova i omladinskih klubova

0

“Održan je  okrugli sto ,,Važnost saradnje između Roma/Egipćana i lokalne zajednice, obrazovnih ustanova i omladinskih klubova kao i drugih institucija. Okrugli sto je održan u JPU ,,Radmila Nedić,, i istom su prisustvovali predstavnici RE populacije, predstavnici predškolske ustanove ,,Radmila Nedić,, predstavnici JU OŠ ,,Radomir Mitrović,, predstavnici NVO sektora”, saopštili su iz “Udruženja za podršku Roma i Egipćana.

Na okruglom stolu, kako su istakli u saopštenju, prisutni su razgovarali o obrazovnim aktivnostima RE populacije u Beranama na svim nivoima obrazovanja, trenutno stanje predškolaca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Beranama, važnost i značaj rada medijatora i dr. aktuelne teme.

Dodaju i da je okrugli sto je održan u okviru projekta ,,Obrazovanjem do uspjeha RE populacije u Beranama,, koji je finansijski podržan od Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

“U tom smislu, najveći uspjeh na nivou države što se tiče predškolskog obrazovanja RE populacije, ostvarila je JPU ,,Radmila Nedić,, koja je u saradnji sa našom organizacijom uspjela da ove godine upiše 60 polaznika RE populacije u čemu je pomoglo i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore  koje je finansijski podržalo akcioni plan za kampanju upisa djece RE populacije u vrtiću u okviru projekta ,,Kvalitetno obrazovanje za svu djecu u Crnoj Gori.,, u saradnji sa Unicefom i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.