Milatovićevo samoreklamerstvo: Sa osmijehom na licu ponižava Luku Rakčevića gurajuću sebe u prvi plan u predizbornoj kampanji

0

Bliže se vanredni lokalni izbori, a bilbordi u Podgorici su ponovo postali mjesto oglašavanja političkih partija.

Kao i prije dvije godine, Podgoričanke i Podgoričani mogu da „uživaju“ u licima političara koja ih „posmatraju“ sa skoro svakog bilborda. Međutim, jedan kreativni, koji nam je zapao za oči, je bilbord na kojem se smiješe predsjednik države Jakov Milatović i kandidat za gradonačelnika Luka Rakčević.

Milatović se trudi da na svaki mogući način pogura listu „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ i njenog nosioca Luku Rakčevića, pa je našao za shodno da se pojavi na bilbordu, iako nije kandidat za gradonačelnika.
Ranije se gnušao politike svog prethodnika Mila Đukanovića, ali sada pravi iste, pa u nekim situacijama i lošije poteze od bivšeg predsjednika.

Naime, nejasno je zbog čega Milatović osjeća potrebu da preuzme vodeću ulogu u predizbornoj kampanji za gradonačelnika Podgorice, s obzirom na to da je prije dvije godine odustao od te pozicije da bi postao predsjednik države, odnosno svih građana.

Milatović sada svim silama pokušava da ostvari monopol na crnogorskoj političkoj sceni, koristeći svaki mogući način da se prikaže građanima kao dosljedni borac za prosperitet Crne Gore, a sad i Glavnog grada. Međutim, postoji problem u njegovom trenutnom političkom djelovanju. Predsjednik države očigledno ne shvata da guranjem sebe u prvi plan, čak i u predizbornoj kampanji za lokalne izbore, proizvodi samo suportan efekat kod dijela crnogorskih građana. Oni koji su jedva čekali da vide leđa osobi koja se takođe miješala u svaku poru crnogorske političke zbilje i predstavljala sebe kao borca za demokratiju i zaštitnika države, sada vide da je došla njegova mlađa zamjena. U ovom slučaju Milatović ne izlazi iz ustavnih ovlašćenja, ali krši moralna načela, koja bi trebalo da slijedi, jer sebe predstavlja kao crnogorskog mesiju.

Na kraju, Milatović bi možda trebalo da pusti Luku Rakčevića da se sam bori za funkciju gradonačelnika, jer iako je mlađi od predsjednika države, Rakčević ipak ima više političkog iskustva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.