Master program dobio prestižnu akreditaciju European Approach: Vještačka inteligencija za poslovnu transformaciju

0

Drugi zajednički diplomski studij Ulysseus-a, Vještačka inteligencija za poslovnu transformaciju,  dobio je međunarodnu akreditaciju European Approach. Program ima za cilj da opremi studente vještinama i znanjem potrebnim za korišćenje moći vještačke inteligencije (AI) u vođenju poslovnih inovacija i transformacije.

Ulysseus AI studijski program započeće u Haaga-Helia u januaru 2025. godine i biće srealizovan u saradnji sa pet drugih partnerskih univerziteta Ulysseus-a. Haaga-Helia koordinira program.

Ovo je prvi put da je jedan finski univerzitet primijenjenih nauka dobio željenu međunarodnu akreditaciju European Approach, koja postavlja standarde za zajedničke programe širom evropskog prostora visokog obrazovanja.

Studijski program u tri evropske zemlje

Studenti UlysseusAI programa studiraće na najmanje tri različita univerziteta u Evropi: Haaga-Helia u Finskoj, MCI Innsbruck u Austriji, i u zavisnosti od odabrane specijalizacije, ili na Univerzitetu u Sevilji u Španiji ili na Tehničkom univerzitetu u Košicama u Slovačkoj.

Haaga-Helia, MCI i Univerzitet u Sevilji dodijeliće zajedničku diplomu od 120 ECTS, a u program su uključeni i Université Côte d’Azur u Francuskoj i Univerzitet u Đenovi u Italiji.

Akreditacija European Approach

Proces akreditacije European Approach ocjenjuje, između ostalog, plan i program zajedničke diplome, osiguranje kvaliteta, zajednički razvoj, podršku studentima i postizanje standarda zasnovanih na dogovorenim alatima Evropskog prostora visokog obrazovanja (EHEA).

Evaluaciju je sprovela međunarodna, multidisciplinarna grupa eksperata, koja je primijetila da studijski program stvara značajnu dodatnu vrijednost kombinovanjem ekspertize u oblasti vještačke inteligencije sa razvojem poslovanja na novi način.

Akreditaciju je dodijelila njemačka agencija AQAS (Agency for Quality Assurance) i ona je uručena 28. avgusta 2024. godine.

Period prijave za UlysseusAI studijski program je trenutno u toku i zatvoriće se 11. septembra 2024. godine.

Više informacija o studijskom programu i prijavi

O Ulysseus Evropskoj univerzitetskoj alijansi

Ulysseus je jedan od 64 evropska univerziteta koje je izabrala Evropska komisija da postanu univerziteti budućnosti. Pod vođstvom Univerziteta u Sevilji, zajedno sa još pet univerziteta u Evropi (Univerzitet u Đenovi, Italija; Université Côte d’Azur, Francuska; Tehnički univerzitet u Košicama, Slovačka; MCI | The Entrepreneurial School®, Austrija; Haaga-Helia Univerzitet primijenjenih nauka, Finska, Univerzitet u Münsteru, Njemačka i Univerzitet Crne Gore, Crna Gora) projekat će omogućiti studentima, istraživačima i diplomcima da se slobodno kreću između univerziteta, obavljaju prakse u kompanijama i započnu visokouticajne istraživačke projekte.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.