Rastoder-Ljaić: Osjećam obavezu da preuzmem odgovornost da Podgorica bude grad po mjeri svih građana

0

Melita Rastoder-Ljaić, nestranačka kandidatkinja na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, poručila je da je njena podrška Evropskom savezu lična i intiuitivna, da je Podgorica zatrpana nepravdom, te da građani proživljavaju dramu apsurda, zbog čega treba da preuzmu odgovornost da Podgorica bude grad kakav zaslužuju.

„Moja podrška nadstranačkom i građanskom konceptu koji zagovara Evropski savez je sasvim lična i intiuitivna. Lična je, prije svega, jer sam se u Podgorici rodila, odrasla, završila školu, a nakon studija i drugih usavršavanja, se vratila baš tu gdje pripadam. Lična je jer, svakoga dana, ispod slojeva nepravde kojom je Podgorica zatrpana, vidim ćoškove mogućnosti nevjerovatnih razmjera. Znam da Podgorica može da bude prostran grad za sve njene građane, otvoren za turiste, udoban za porodice, inspirativan za umjetnike i brižan za njene najstarije građane”, saopštila je Rastoder-Ljaić.

Ona je navela da kao građanka osjeća odgorovnost prema svemu što su nasljeđe ostavile starije generacije, ali i prema generacijama koje dolaze, ali i istakla da se negativne pojave i dalje mogu ispraviti.

„Ipak, moja podrška Evropskom savezu je najličnija jer se sve više osjećam bespomoćno u svom gradu gdje živimo svojevrsnu dramu apsurda – tamo gdje sve može, ništa se promijeniti ne može. Kao neko koga su učili da voli i njeguje svoju zemlju jer druge nema, osjećam odgovornost prema onima prije nas koji su gradili ovu zemlju i i onima koji će naslijediti Sastavke, Tološku šumu, Njegošev park, Goricu, ulicu Slobode, bacanje kamenčića u Ribnicu i prekomoračke duge šetnje s kafom u Bloku 5”, rekla je Rastored-Ljaić.

Prema njenim riječima, Evropski savez pruža mogućnost svim građankama i građanima Podgorice da preuzmu odgovornost i doprinesu poboljšanju svakodnevnog života u glavnom gradu.

„Kao građanka, i ja sam odgovorna za sve ono što nije dobro u Podgorici. Zato sasvim lično želim da budem odgovorna za ono što može biti dobro i moguće u Podgorici. Konačno, u vrlo polarizovanom i sve više neosjetljivom društvu, nismo ni svjesni koliko smo u moru identiteta izgubili baš taj građanski identitet. A građanski identitet u biti oblikuje naš svakodnevni život. Zato intuitivno dajem podršku Evropskom savezu i Borisu Mugoši jer predstavlja jedan zajednički, otvoren, pristojan, afirmativan i potreban poziv svima nama, sasvim običnim građanima Podgorice, da preuzmu odgovornost i učine nešto da bi svakodnevni život u Podgorici bio bolji”, zaključila je Rastoder-Ljaić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.