Olimpijakos i Real se bore za potpis NBA igrača

0

Olimpijakos je ovog ljeta iz NBA vratio Sašu Vezenkova, a uskoro bi mogao da objelodani dolazak još jednog igrača iz najjače lige svijeta.

Crveno-bijeli iz Pireja u sezoni 2024-25 žele da se vrate na krov Evrope, a u prilog tome i informacija da su zainteresovani za iskusnog plejmejkera Evana Furnijea, iza koga je 12 sezona sa one strane Atlantika.

Francuski as je navodno donio odluku o povratku u Evropu, budući da nema zadovoljavajuće ponude iz NBA lige.

Prema informacijama iz Grčke, Olimpijakos je „snažno ušao u trku oko njegovog angažovanja“, kontaktirajući sa igračevim menadžerom. Rival Pirejcima oko potpisivanja Furnijea je, navodno, Real Madrid.

Vlasnici grčkog kluba, braća Angelopulos, bore se za francusku zvijezdu kako bi dodatno pojačali roster Jorgosa Barcokasa i izašli na crtu, prije svega, lokalnom rivalu Panatinaikosu, koji će braniti evroligašku titulu u predstojećoj sezoni.

Tridesetjednogodišnji Francuz je prošlu sezonu počeo u Njujorku, a završio u Detoritu. U NBA je igrao još za Denver, Orlando i Boston. Najbolje partije bilježio je u sezoni 2020/21. u dresu Medžika kada je imao učinak od 19.7 poena, 2.9 skokova i 3.7 asistencije.

Furnije je prije odlaska u Sjedinjene Države bio član Nantera i Pojters Basketa.

klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.