Google Play Store sada omogućava instalaciju ili ažuriranje do tri aplikacije istovremeno

0

Godinama su Android korisnici morali čekati da Play Store završi instalaciju ili ažuriranje aplikacija i igara na njihovim uređajima, jer su mogli instalirati ili ažurirati samo jednu aplikaciju ili igru odjednom. Međutim, od aprila, Google je omogućio korisnicima da istovremeno instaliraju dvije aplikacije, a sada Google dozvoljava da se preko Play Store-a istovremeno instaliraju ili ažuriraju tri aplikacije ili igre.

Ako imate više od tri ažuriranja na čekanju i kliknete na „Ažuriraj sve / Update all,“ Play Store će početi preuzimanje i instalaciju ažuriranja za tri aplikacije ili igre istovremeno, dok će status za preostale biti prikazan kao „Na čekanju / Pending.“

Ova mogućnost da se istovremeno ažuriraju ili instaliraju do tri aplikacije je vrlo korisna jer skraćuje vrijeme čekanja. Iako Google još nije zvanično najavio ovu funkciju, izgleda da je počelo šire uvođenje. Funkcija je dostupna u Indiji, ali ne na svim uređajima, što znači da se radi o promjeni koja zavisi od servera, pa samo posjedovanje najnovije verzije Play Store-a na uređaju ne garantuje mogućnost instalacije ili ažuriranja tri aplikacije odjednom.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.