Disney ponovo diže cijene striminga

0

Izgleda da je postalo godišnja tradicija da Disney najavljuje poskupljenje svojih video streaming usluga, počevši od 17. oktobra.

Promjene u cijenama pretplata Plan Disney+ Basic s reklamama poskupit će s 8 dolara mjesečno na 10 dolara, dok će Disney+ Premium plan bez reklama skočiti s 14 dolara mjesečno ili 140 dolara godišnje na 16 dolara mjesečno ili 160 dolara godišnje. Za Hulu, plan s reklamama će se promijeniti s 8 dolara mjesečno ili 80 dolara godišnje na 10 dolara mjesečno ili 100 dolara godišnje, dok će plan bez reklama poskupiti s 18 dolara mjesečno na 20 dolara mjesečno. ESPN+ također dobiva ažuriranja cijena, s mjesečnim troškovima koji idu s 11 dolara mjesečno ili 110 dolara godišnje na 12 dolara mjesečno ili 120 dolara godišnje.

Podsjetimo, Disney+ je koštao samo 7 dolara mjesečno, bez reklama, kada je lansiran prije manje od pet godina.

Samo jedan kombinovani plan izgleda da doživljava promjenu. Disney Bundle Duo Basic, koji uključuje pristup s reklamama za Disney+ i Hulu, poskupljuje s 10 dolara mjesečno na 11 dolara mjesečno. Hulu + Live TV planovi također povećavaju cijene: 83 dolara mjesečno za plan s reklamama, i 96 dolara mjesečno za plan bez reklama.

Nove funkcionalnosti i sadržaj Povećane cijene pretplate su najavljene zajedno s novim funkcijama koje su bile predmet glasina ranije ove godine. Disney+ će početi nuditi korisnicima kontinuirane plejliste počevši od 4. septembra. U početku će biti dostupne dvije plejliste: kanal za ABC News Live i jedna s videozapisima za predškolce. Četiri dodatne plejliste će biti predstavljene kasnije tokom jeseni: Seasonal Content, Epic Stories (koje će sadržavati franšize poput Marvela i Star Warsa), Throwbacks (“nostalgični pop-kulturni sadržaj”) i Real Life (biografije i dokumentarci).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.