Makron završio posjetu: Nadam se da smo uspjeli da unaprijedimo odnose naše dvije zemlje; Znajte da je Francuska vjerni prijatelj Srbije (VIDEO)

0

Ceremonija otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma „Nikola Tesla“ je poslednja tačka koju obuhvata dvodnevna posjeta predsjednika Francuske.

Vučić se zahvalio Makronu na posjeti i ukazao na činjenicu da beogradski aerodrom bilježi rast od 13% (broj putnika) i očekuje se da pređe 9 miliona.

– Beogradski aerodrom je danas potpuno drugačiji, desetostruko moderniji, ljepši, sadržajniji, ne bismo to mogli da uradimo bez ogromne investicije, bez udjela Francuske, beskrajno im hvala na tome – kazao je Vučić.

Predsjednik je Makronu poželio da se što prije vrati u Srbiju.

Makron kaže da je prošli put bio u Srbiji 2019. godine i da je stekao uvid u radove širokih razmjera u prethodnih nekoliko godina i pored inflacije, kovida i geopolitičke situacije. On se zahvalio na povjerenju koje je ukazano francuskoj kompaniji.

– Aerodrom je danas mnogo veći, dobija međunarodnu dimenziju i Francuska želi da nastavi da bude uz vas. Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde pored vas i što sam mogao da vidim sve što ste uradili – kazao je Makron.

Posebno se zahvalio Vučiću i rekao da je Francuska prijatelj Srbije, a da je i on lično prijatelj Srbije.

– Ja se nadam da smo uspjeli suštinski da unapredimo odnose Srbije i Francuske. Znajte da je Francuska vjerni prijatelj Srbije – rekao je Makron.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.