Nikšić: U vrtićima upisano 2.200 mališana

0

U susret novoj nastavnoj godini, Javna predškolska ustanova (JPU) „Dragan Kovačević“ Nikšić realizovala je pripremene aktivnosti koje se tiču uređenja enterijera i eksterijera, kako bi obezbjedila mališanima optimalne uslove za boravak u svim vaspitnim jedinicama.

Sredinom septembra biće stavljen u funkciju i novi objekat, namjenjen djeci jaslenog uzrasta.

JPU „Dragan Kovačević“ će ove godine pohađati znatno više djece nego svih prethodnih. Za boravak u vaspitnim jedinicama prijavljeno je oko 2.200 mališana.

Manjak prostornih kapaciteta u vrtićima širom Crne Gore sve više je izražen problem kako raste interesovanje roditelja za boravak djece u tom vidu kolektivnog smještaja. U JPU „Dragan Kovačević“ konstatovana je potreba za većim brojem mjesta u grupama jaslenog uzrasta, kazao je za RTNK psiholog Vladimir Vujadinović i dodao da će taj problem biti riješen otvaranjem nove vaspitne jedinice.

„Dobili smo prostor do Vaspitne jedinice (VJ) „Ciciban“, dvije prostorije, koje smo opredjelili za mlađe jaslice, s obzirom na to da je to kategorija koja je našem gradu i potrebna. Zbog nekih zakonskih procedura kasnimo sa početkom, ali od izvođača radova smo dobili smo obećanje da će do 20. septembra završiti posao. To će biti nova vaspitna jedinica, koja tek treba da dobije naziv. Što se tiče VJ „Sunce“, tu smo imali rekonstrukciju krova i ona je u potpunosti završena. I podne površine smo malo dotjerali. U centralnom vrtiću, tj. VJ „Radost“ odrađena je završna faza grijanja. Otvorena je i u VJ „Bambi“ još jedna učionica, tako da smo i tamo malo proširili kapacitete. U VJ „Bajka“ je u potpunosti renovirano kupatilo. U ostalim vaspitnim jedinicama odradili smo sitne radove, uredili dvorišta i ovu priliku koristim da apelujem na građane da čuvaju inventar vrtića, jer se tokom ovih ljetnjih mjeseci boravilo dosta u dvorištima vrtića, neke stvari su devastirane, nešto je uništeno, grafiti su ispisani po fasadama, tako da apelujem da budemo malo više obzirni nego što smo inače“, kazao je za RTNK Vujadinović.

(RTNK)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.