Trifković o američkim izborima za BORBU: Vlada iz sijenke je čvrsto riješena da se ne smije ponoviti ono što oni smatraju greškom iz 2016!

0

„Ne vjerujem da će Donald Tramp biti inaugurisan 20. januara iduće godine, tj. da će kao američki predsjednik ući u Bijelu kuću“, smatra istoričar i profesor međunarodnih odnosa Srđa Trifković.

On je za BORBU izrazio bojazan da će rezultati predstojećih izbora biti falsifikovani u korist kandidata Demokratske stranke, kao što je bio slučaj 2016. godine. Kako tvrdi, stvarni kreatori američke spoljne i unutrašnje politike za zaustavljanje Donalda Trampa na repertoaru imaju još dva mehanzma.

– Ili će nekom presudom u poslednji čas Tramp biti spriječen da se kandiduje u nekoliko ključnih država ili će doći do novog atentata. Drugim riječima, postoji tvrda riješenost američke permnentne države da ono što smatraju greškom iz 2016. godine apsolutno ne smije da se ponovi – uvjeren je Trifković.

Trifković

Profesor Trifković se osvrnuo i na ankete javnog mnjenja koje Kamali Haris daju malu prednost u odnosu na Trampa.

– Niko ne može biti siguran da li su te procjene i ankete tačne, jer kao što smo vidjeli iz kampanje Hilari Klinton 2016. godine vrlo često rezultati anketa javnog mnjenja su zavisni od ideoloških predubjeđenja samih anketara i željenog ishoda naručilaca anketa. U ovom trenutku uglavnom imamo ankete koja su naručila glasila ili insitucije koja su sklone Demokratskoj stranci, a koji žele da normalizuju ideju da dvojac Haris-Vols vode ili su u blagom vođstvu. Oni žele da zapravo omoguće da eventualna nova krađa izbora poput one iz 2020. ne djeluje odveć bizarno i drastično – kazao je Trifković i dodao:

– A da spremaju krađu, spremaju je sigurno zato što su sve tehnologije koje su primijenjene tada – glasanje putem pošte, berba ili žetva glasova od strane aktivista Demokratske stranke u crnačkim i siromašnim predgrađima –  spremne za reprizu. Takođe, tu treba istaći i politizaciju sudskog aparata sa namjerom da se pravnim sredstvima spriječi dovođenje u pitanje legitimiteta izbora – poručio je Trifković.

Demokrate srozale demokratiju na najniže grane

Američka demokratija je, tvrdi Trifković, uoči ovih izbora srozana na najniže grane.

– U ovoj sceni je vrlo teško davati prognoze sa normalnim političkim procesom u  kojem možemo da vrednujemo programe kandidata i njihov odjek u medijima i široj javnosti, zato što smo svjedoci jednog teatra u kome su uloge unaprijed podijeljene i u kome, bar što se Demokrata tiče, nije bilo ni govora o nekom demokratskom procesu u selekciji kandidata. Ne znamo ko su stvarni režiseri koji vuku konce iz pozadine. Nema sumnje da je tu tima Obama (Barak i Mišel) veoma uticajan i njihovi operativci. Isto tako na Trampovoj strani ne vidim da imaju imaju načina da kroz aktivizam republikanaca na terenu spriječe ponavljanje one farsične predstave od izbora koje smo vidjeli novembra 2020. – rekao je Trifković.

Način izbora Kamale Haris za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke ocijenio je neviđenim istorijskim presedanom.

– Po prvi put predsjednički kandidat nije demokratski izabran na konvenciji nego je maltene nametnut kao već gotov zapakovan produkt. Govorim o Kamali Haris koja je bila izabrana i kao potpredsjednički kandidat uz Bajdena 2020. godine samo i isključivo na osnovu svoje nebjelačke rasne pripadnosti i činjenice da je žena. Riječ je osobi koja bukvalno nije sposobna da sklopi prostoproširenu rečenicu i koja se isključivo izražava klišeima i opštim mjestima i koja, ako bi bila izabrana za predsjednika, sigurno ne bi imala ni trunku više uticaja i kontrole nad američkom unutrašnjom i spoljnom politikom nego što ju je imao senilni Džo Bajden. On je već bio senilan kada je ušao u Bijelu kuću januara 2021,  a stepen njegovog sunovrata više je bilo nemoguće sakriti prilikom julske debate – naveo je Trifković.

Obama u ime „duboke države“ lansirao Haris kao novu ikebanu

Ističe da Demokratama upravlja jedna vlada iz sijenke u kojoj je trenutno „najistureniji igrač“ bivši predsjednik Barak Obama.

– Pada u oči činjenica da je on prvi bivši  predsjednik u američkoj istoriji koji se penzionisao u Vašingtonu, što pomalo iznenađuje s obzirom da su njegov rodni grad i politička baza u Čikagu i državi Ilinoj. I dalje je on politčki operativac prvog reda, njegovi kadrovi iz vremena predsjednikovanja od 2009. do 2017. su veoma uticajni u užim krugovima donošenja odluka koji su u punoj mjeri funkcionisali tokom četiri godine mandata Bajdena koji se nije mnogo miješao u sopstveni posao. Oni sada projektuju Kamalu Haris kao svoju novu ikebanu pred američkim izbornim tijelom koja će poslušno vršiti ulogu predsjednika, ali se neće u nju suviše udubljivati – jasan je profesor međunarodnih odnosa.

Izborom Tima Volsa za potpredsjedničkog kandidata zaokružena ekstremno lijevo-liberalna linija

Izborom Tima Volsa za potpredsjedničkog kandidata Kamale Haris zaokružena je ekstremno lijevo-liberalna linija Demokrtaske stranke, ocijenio je Trifković.

– On je kao guverner Minesote sproveo daleko najrigoroznije mjere često apsurdnih restrikcija tokom epidemije Kovida 2020. godine. Sa velikim enztuzijazmom je podržao transdžendersku ideologiju, do te mjere (i to je bio predmet sprdnje u Minesoti) da je naredio da se u srednjim školama u toaletima za dječake stave aparati za disperziju tampona. On je veliki pobornik neograničene imigracije i kao odgovor na Trampovo obećanje da će da napravi zid duž granice sa Meksikom on je poručio da će biti glavni investitior u fabrici koja pravi merdevine od 30 stopa, kako bi omogućio imigrantima da ulaze u što većem broju u SAD – istakao je on.

Medijiska mašinerija u potpunoj službi Demokrata

Lijevo-liberalna klika unutar Demokratske stranke gotovo u potpunosti kontroliše američku medijsku scenu što, prema Trifkovićevom mišljenju, predstavlja značajnu prednost za jednu stranu uoči svakih izbora.

– Cio taj bizarni šou koji predstavlja ovu karikaturu demokratskog procesa sa entuzijazmom podržava medijska mašina koja je u potpunosti u rukama lijevih liberala, uz jedini izuzetak Foks njuza i Njujork posta. Inače NBC, ABC, CBS, CNN, Vašington post, Njujork Tajms, Čikago tribjun to je sve kao da čitate jedne te iste novine ili gledate jednu te istu televiziju. Svi su oni bili dio konspiracije i zavjere ćutnje o Bajdenovom stvarnom stanju i svi oni sada na isti način aplaudiraju timu Haris-Vols kao tobože dašku svežeg vjetra u Demokratskoj stranci, pri čemu na tapetu nemamo nijednu jedinu originalnu i ozbiljnu ideju – zaključio je Trifković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.