BUDVANSKE AFERE (V DIO): Grupa građana „Budva naš grad“ finansirana „prljavim novcem“?

0

„Borba“ je obećala čitaocima sa će se u predstojećoj izbornoj kampanji baviti anomalijama vezanim za izborne liste i same izborne procese u svakom od crnogorskih gradova.

Građani su zaslužili da saznaju istinu i da se nakon uvida u sve detalje vezane za vršenje vlasti slobodno opredijele za one kojima najviše vjeruju!

Budva je grad u kome se na birališta za lokalni parlament ide već četvrti put u poslednje četiri godine a čak sedmi put ako gledamo sve izbore. Šta je to toliko atraktivno u ovom primorskom gradu da se strane ne bi mogle dogovoriti oko podjele vlasti u cilju interesa građana pitanje je na koje će „Borba“ pokušati da da odgovor narednih nedjelja!

Prethodnih nedjelja najveći šok su doživjeli glasači liste „Budva naš grad“ kada je nosilac te građanske liste, Nikola Jovanović, bivši član SNP -a i DNP-a, najavio pregovore sa DPS.

Taj potez Nikole Jovanovića je podijelilo njegov odbornički klub, jer se manji dio njegovih odbornika suprostavio toj ideji. Pobunjene odbornike je predvodila sadašnja potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.

Sve to je dovelo do otvorenog sukoba između te dvije grupacije, koji za sada samo tinja, i pitanje je u šta će se sve to pretvoriti narednih dana.

Kada je Jovanoviću propao plan da vlast napravi sa DPS – SDP, što je prethodno najavio prilikom gostovanja na jednoj TV stanici, bilo je jasno da su izbori neminovni. Posebno zbog toga što je javna tajna da je Jovanović mnogo više ponudio DPS-u nego koaliciji „Za budućnost Budve“, ali i zbog toga što je PES zvanično odbio poziv na pregovore upravo kada je postalo jasno da Jovanović u DPS-u traži rezervni plan za dogovor oko vlasti.

Jovanović u izbornu trku ulazi sa teretom neuspješne saradnje sa DPS – SDP koja će mu očigledno oduzeti jedna broj mandata.

Kako je „Borba“ eksluzivno objavila, najnovije istraživanje govori da će glasači odlučno kazniti Jovanovićevu listu „Budva naš grad “ čija se podrška gotovo prepolovila.

Činjenica da će Demokrate i PES ići zajedno opet ne ide na ruku Jovanoviću, jer se tom koalicijom dobija osovina koja će preuzeti značajan dio tzv. građanski orijentisanih glasača na koje je svoj program usmjerio i Nikola Jovanović. On se već neko vrijeme želi profilisati iz prosrpskog predstavnika, koji je prisustvovao protestu protiv rezolucije o Srebrenici, u građanskog aktivistu koga nacionalna pitanja uopšte ne interesuju i koji može sarađivati sa svim partijama budvanskog lokalnog parlamenta pa čak i sa ozloglašenim dvojcem DPS-SDP. Pitanje je samo da li njegovi glasači mogu da „svare“ jedan tako munjevit obrt.

„Borba“ ekskluzivno saznaje da će Budva biti mjesto posebne pažnje rada SDT zbog opšte prisutne političke korupcije o kojoj se govori već mjesecima. Naime, iz drugih političkih grupacija, sada već i javno, tvrde da se grupa građana „Budva naš grad“ potpuno finansira od „prljavog novca“, povezanog sa narko-klanovima, kamatašima i divljim graditeljima.

Procjenjuje se, u tvrdnjama koje se zadnjih dana iznose na društvenim mrežama i u javnim saopštenjima, da je na prošlim izborima od strane ove liste utrošeno preko pola miliona evra iz crnih fondova za potrebe „kupovine“ glasova i političkog uticaja, a da je za ove izbore izdvojena još veća suma novca.

Zbog toga su se ovih dana aktivirale i posebne državne službe čiji je jedini zadatak da pažljivo prate da li su ove tvrdnje istinite i da li postoji političko zapošljavanje, kupovina glasova i sl. kao što se po gradu već sedmicama priča.

Takođe, „Borba“ ima najavu da će hitno biti pročešljano i pitanje privremenih lokacija, jer je Budva jedini grad gdje taj program nije donesen, a broj objekata se mjeri stotinama.
Zbog toga se postavlja logično pitanje – kome u džep idu milioni koji su se trebali sliti u državnu kasu? Ali će se ispitati i dilema – da li program privremenih lokacija, kao što tvrde Jovanovićevi politički protivnici, nije namjerno donijet kako bi divlje postavljeni objekti poslužili opet kao sredstvo kupovine glasova, što je bio recept koji su DPS – SDP koristili decenijama!

„Borba“ će u narednim danima obavještavati javnost o još eksluzivnih informacija o dešavanjima u Budvi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.