Makron sa Vučićem posjetio Maticu Srpsku u Novom Sadu: Upoznat sa nacionalnom umjetnošću Srbije od 18. do 20. vijeka!

0

Predsjednik Francuske Emanuel Makron stigao je u Galeriju Matice srpske u Novom Sadu, gdje ga je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predsjednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, gdje premijerno obilazi novu stalnu postavku, u kojoj je izložena nacionalna umjetnost Srbije od 18. do 20. vijeka.

Delegacija ima priliku da premijerno obiđe novu stalnu postavku Galerije Matice srpske koja na nov i jedinstven način predstavlja kolekciju nacionalne umjetnosti od 18. do 20. vijeka koju Galerija baštini.

Predsjednika Makrona su u Matici srpskoj dočekali i predsjednica Vlade Vojvodine Maja Gojković i ministar kulture Nikola Selaković, a delegaciju će sa istorijom i biografijom ove kulturne ustanove upoznati dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS.

Očekuje se i obraćanje predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika Makrona na Forumu o mladima i vještačkoj inteligenciji u kompaniji „InGrid- Schneider Electric LLC“ u Novom Sadu.

Prema programu posjete, od 15 i 30 časova uslijediće ceremonija otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu i obraćanje dvojice predsjednika.

Oko 15.50 časova uslediće ispraćaj predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.