Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića na temu „IZBORNI AVGUST“ na Jutjub kanalu KCNS

0

Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića na temu „IZBORNI AVGUST“ (28. 8. 2024) možete pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Američki predsjednički izbori ulaze u svoju finalnu fazu. U avgustu mjesecu održana je konvencija Demokratske partije na kojoj je potvrđena kandidatura Kamale Haris za predsjednika Amerike. Predavač je analizirao javno mnjenje SAD, kao i šanse za pobjedu oba kandidata: Donalda Trampa i Kamale Haris, osvrćući se na to šta je zamjena kandidata u Demokratskoj partiji donijela izbornoj trci, budući da je Džo Bajden odustao u korist Harisove.

Predavač je pružio uvid u to ko je sve podržao kandidatkinju Demokratske partije i na koji način će Donald Tramp morati da mijenja fokus svoje kampanje i metode kako bi ostao kompetitivan i pokušao da pobijedi petog novembra. Rajić je tokom predavanja elaborirao sve ono što se dešavalo tokom mjeseca avgusta, a bilo je dosta zbivanja, iako je avgust, po nepisanom pravilu, mjesec u kom nema mnogo političkih zbivanja u Americi. Međutim, kada je o izbornoj godini riječ, stanje je sasvim oprečno: javnost je bila okupirana konvencijom u Čikagu i činjenicom da je treći kandidat Kenedi odustao u korist Donalda Trampa.

Cijelo predavanje možete pogledati na linku:

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.