Izvršnom direktoru Pupin inicijative prijećeno jer je govorio o ljudskim pravima Srba na Kosovu (FOTO)

0

Izvršni direktor Pupin inicijative Vuk Velebit, koji je boravio u posjeti Kosmetu kao predstavnik tročlane delegacije njegove inicijative, izjavio je da je sinoć dobio prijeteću poruku od savjetnika za medije predsjednika tzv. Skupštine Kosova Feima Tahirsiljaja jer je govorio o ljudskim pravima Srba, ističući da je to slika i prilika politike koju vodi aktuelna kosovska* vlada na čelu sa tzv. premijerom Albinom Kurtijem.

Velebit ukazuje da je ta ekstemistička politika Albina Kurtija dovedena do tog nivoa da svako ko misli drugačuje, uključujući i Albance, postaje meta ozbiljnih kampanja.

„Dobio sam gotovo prijeteću poruku. To je slika i prilika Kurtijeve vladavine na Kosovu“, rekao je Velebit za Tanjug TV uz konstataciju da sadržaj poruke ne bi trebalo čitati uživo u programu.

Kurti, primjećuje, ima veliku popularnost među Albancima i jedan od izazova Zapada je kako da utiče na njega i kako da smanji njegov uticaj među albanskim stanovništvom.

Ukazao je da je posjeta Kosmetu delegacije Pupin inicijative bila jako važna, s obzirom na to da se bavi odnosima Srbije i Amerike i pozicijom Srbije u Vašingtonu.

„Pitanje KiM jeste jedno od gorućih pitanja u našim odnosima sa Amerikom i posle najavljenog mosta na Ibru, hapšenja političkih lidera srpskih u Mitrovici, dodatnih pritisaka na Srbe i jedne humanitarne krize o kojoj smo u medijima pratili da se dešava na KiM, odlučili smo da tročlana delegacija u kojoj je bio još jedan Srbin, američki državljanin, da odemo tamo i da se na terenu iz prve ruke uvjerimo kakvo je stanje“, rekao je Velebit.

Istakao je da je prošle godine nekoliko puta posjetio Kosmet, ali da je ovaj put razgovarao sa mnogim predstavnicima srpskog naroda, sa političkim liderima, te da su posjetili Visoke Dečane, Gračanicu i Prištinu.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.