Britanski premijer obećao građanima bolne finansijske rezove: Nalazimo se u „crnoj rupi“, situacija će se pogoršati prije nego što postane bolja

0

U svom prvom velikom govoru otkako je preuzeo dužnost premijera, Kir Starmer je svom narodu naslikao izuzetno sumornu sliku Britanije.

Britanski premijer je na konferenciji za novinare rekao da se njegova zemlja nalazi u društvenoj i ekonomskoj „crnoj rupi“ i da će se „situacija pogoršati prije nego što postane bolja “ .

Stramerov govor bio je značajan po tome što je sadržao užasan opis moderne Velike Britanije, primjećuje „Vašington post”.

Kir Starmer je više puta tokom obraćanja Britancima koristio riječ „trulež“ da bi opisao stanje u zemlji koju sada vodi. On je to uporedio sa kućom koja leži na trulim temeljima i kojoj je potrebno znatno više od spoljašnjeg premazivanja bojom.

Komentarišući nedavne socijalne nemire, premijer je rekao da to otkriva „duboko nezdravo društvo, oslabljeno decenijom podjela i propadanja “ .

Starmer je takođe govorio Britancima o novim „bolnim“ finansijskim zakonima, upozoravajući da će porezi porasti i rezovi pogoditi čak i one koji se najviše oslanjaju na pomoć vlade  – procjenjuje se da oko deset miliona starijih ljudi čeka pomoć za svoje račune za grijanje.

Laburisti su za to što je zemlja danas u stanju „ruina i ruševina“ okrivljuju svoje glavne političke protivnike, torijevce.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.