Vučević: Opasne prijetnje Vučiću nisu za potcjenjivanje, riječ je osmišljenoj kampanji

0

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da on ne bi potcjenjivao konstantne prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i naveo da postoji serija napada gdje se praktično poziva ne na političku smjenu, već na fizičku likvidaciju predsjednika države i njegove porodice.

„Kada kažemo da se to dešava onda oni kažu da je to napad na nezavisne medije, na opoziciju, na intelektualce. Klasična zamjena teza“, rekao je on odgovarajući na pitanja novinara posle današnje sjednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Dodao je da ta situacija liči na onu kada bi nekome nasilnik u restoranu udario šamar a on htio da se odbrani, što bi se kvalifikovalo kao vrhunac nasilja jer se taj neko brani.

Prema njegovim riječima svakoga dana se od političkih protivnika čuje da decidno kažu da ne mogu da Vučića politički pobjede i da bi onda trebalo da ga protjeraju, ubiju, vješaju.

„Govore da je i Čaušesku letio helikopterom pred kraj. Ističu sve aluzije na one koji su pogubljeni, ubijeni i protjerani, otjerani u kazamate. I kada to postavite kao činjenične dokaze, oni kažu, e, ovo je sad autokratija, ovo je ugrožavanje slobode medija ili govora“, rekao je Vučević.

Ocjenio je da se nad Aleksandrom Vučićem konstantno sprovodi dehumanizacija, delegitimizacija i kriminalizacija i dodao da je riječ o precizno osmišljenoj kampanji.

Istakao je da su prijetnje opasne i da nisu za potcjenjivanje i dodao da su isto tako mislili da ne može u Slovačkoj da se puca na premijera, Tramp je mislio da nije ugrožen i slično.

„To su mnogo ozbiljne stvari da bi im se olako pristupalo. Ali imam pitanje, zašto neko iz druge države finansira politički aktivizam u drugoj suverenoj državi“, rekao je Vučević.

 

(Sputnik)

 

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.