Panaotović: Milatovićeva lista da se nazove DPS 2

0

Na političkoj pozornici Crne Gore isprofilisala se lista koja po svemu treba da nosi naziv DPS 2, ocijenio je novinar i sociolog Bojan Panaotović nakon što je danas promovisana lista „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ koji čine Pokret za Podgoricu, GP URA i Pokret za promjene.

Kako je naveo, radi se o listi kojoj sva ozbiljna istraživanja daju osam odsto podrške u Podgorici.

– To je lista koja sanja o 8% podrške u Podgorici i koja mašta o tome da će glavnim gradom Crne Gore a docnije i državom u cjelini zavladati uz pomoć manjinske podrške DPS – naveo je Panaotović.

Prema njegovom mišljenju, Milatovićeva lista bi se mogla nazvati i DPS 2.

– Ljubitelji fudbala znaju da ozbiljniji klubovi širom Evrope imaju svoje druge timove. U njima igraju oni koji po kvalitetu i sposobnostima ne mogu da konkurišu za A tim ili su stari, isluženi, pa krckaju svoje poslednje fudbalske dane – poručio je Panaotović i dodao da je ova lista za građane Crne Gore koji su 30. avgusta glasali za promene, a naročito za građane koji se izjašnjavaju kao Srbi opasnija od DPS-a.

– Naime sa DPS-om znamo na čemu smo. Tu se srbofobija ne krije. Kao i sa listom Duška Markovića, recimo, koji je prije koju godinu popovima prijetio traktorima po uzoru na akciju „Oluja“. Ovdje po srijedi imamo listu koja se suštinski ni o čemu ne izjašnjava (mada su svi skorašnji nastupi Milatovića bili duboko antisrpski) ali bi u slučaju da zavladaju Podgoricom i Crnom Gorom sprovodili politiku DPS-a jer bi zavisili od njihove podrške kao i od ostalih DPS timova. Naime, na ovim izborima imamo već DPS 3 tim(Marković) DPS 4 tim(ES) i tako dalje. Po svemu sudeći, a i po trendovima popularnosti u Podgorici DPS 2 tim sa sve predsjednikom na čelu doživeće tužan politički kraj 29. septembra – zaključio je Milatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.