Srbijavoz: Nove cijene karata od 1. septembra

0

Srbijavoz je saopštio da će od 1. septembra ove godine putnici koji budu kupovali karte preko mobilne aplikacije moći da ostvare popust od 10 odsto, umjesto dosadašnjih pet odsto, kao i da se uvodi fiksna naknada za kupovinu karata u vozu koja će iznositi dodatnih 500 dinara.

Od 1. septembra 2024. važiće novi cjenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju, a uvode se i novine u načinu naplate, saopštio je Srbijavoz.

Kako se navodi, naknada za kupovinu karata u vozu uvodi se u cilju efikasnijeg upravljanja kapacitetima i obezbjeđivanja maksimalnog komfora za putnike.

Srbijavoz je pozvao putnike da karte obezbede pre ulaska u voz kako ne bi snosili dodatne troškove za izdavanje karte tokom vožnje.

Svi putnici koji su karte kupili preko mobilne aplikacije već od ovog mjeseca dobijaju „puš notifikacije“ sa obaveštenjima o eventualnim odstupanjima od planiranog reda vožnje u polasku, kao i tokom vožnje.

Do kraja avgusta putnici će moći da koriste i 23 nova kartomata koji će raditi 24 časa na stanicama širom Srbije, a još 35 kartomata biće instalirano do kraja godine, navodi se u saopštenju.

Tako će karta za „Soko“ na relaciji Beograd-Novi Sad koštati 661 dinar ako se kupi onlajn, odnosno 734 dinara ako se kupi na blagajni ili kartomatu. Na povratne karte u oba slučaja važiće popust od 20 posto.

(N1)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.