Markovićeva lista u Podgorici ima tri nedostatke: Za 48 sati da otklone nepravilnosti

0

Podgorička Izborna komisija konstatovala je da izborna lista „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“, za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada sadrži nedostatke.

To je „Danu“ saopštio Vladimir Filipović, predsjednik Izborne komisije

Filipović je istakao da je podnosiocu izborne liste naloženo da u roku od 48 sati, od dostavljanja zaključka, otkloni nedostatke sadržane u izbornoj prijavi, dostavljanjem ispravne liste kandidata za odbornike.

– Komisija je konstatovala da izborna lista u grupi počevši od 57. zaključno sa 59. kandidatom nema manje zastupljenog pola (žena) shodno članu 39a stav 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika. Takođe, konstatovano je i da je kandidat pod rednim brojem 23 na izbornoj listi upisan kao Đođije Đurović umjesto Đorđije Đurović, koje se vidi u potvrdama o prebivalištu i bračnom pravu. Konstatovano je i da je u nazivu izborne liste upisan Duško Marković, nije nosilac liste i nema potpisane saglasnosti da bude u nazivu liste, s hodno članu 42 stav 3 Zakona o izboru odbornika i poslanika – piše u obrazloženju Vladimir Filipović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.