Srbija: Za dan gašeno skoro 200 požara

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je Sektor za vanredne situacije u posljednja 24 časa imao 220 intervencija na teritoriji Srbije, od čega je bilo 198 požara.

Dačić je naveo da se sumnja da dolazi do namjernog podmetanja požara, jer policajci koji su na terenu pronalaze flaše sa benzinom.

– Ima i paljenja strnjišta i svega ostalog, što se na selu godinama i decenijama radi – rekao je Dačić Televiziju „Pink“.

On je odao priznanje vatrogascima i dodao da su ih ozbiljno pogodile neistinite priče pojedinih opozicionih medijada se vatrogasci nisu javljali sat vremena na poziv povodom požara u Novom Sadu, u kojem je stradala šestočlana porodica.

Dačić je najavio da se krajem ove sedmice očekuje izručenje Jovana Cvetića iz Grčke, jer je ta država odlučila da uvaži zahtjev Srbije, a ne Hrvatske, koja je tražila izručenje.

– Cvetića Hrvatska potražuje zbog navodnih ratnih zločina. Mi smo isto tako raspisali potragu, poternicu za njim, kako bi mogao da bude izručen nama – rekao je Dačić i zahvalio Grčkoj što je izašla u susret zahtevu Srbije.

On je istakao da će zbog početka nove školske godine više od 2.000 policajaca biti u školama, i to ne samo zbog fizičke bezbjednosti đaka i nastavnika, nego i kada je riječ o događajima ispred škole i oko škole, a naročito kada je riječ o narkoticima.

Dačić je najavio da će početkom septembra posjetiti Kinu, gdje će imati sastanke sa njihovim ministrom i potpisati važne sporazume.

(RTRS)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.