Dodik odlikovao komandanta Helikopterske jedinice MUP-a Srbije

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas Orden časti sa srebrnim zracima komandantu Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenadu Nediću za lična dostignuća, priznat javni rad i rezultate koji doprinose opštem napretku i učvršćivanju prijateljskih odnosa između Srbije i Srpske.

Dodik je rekao da Srpskoj znači podrška koja je pružena i saradnja sa Helikopterskim servisom Republike Srpske.

„Htjeo sam nakon ovih događaja u Hercegovini da vam čestitam i zahvalim za ono šta ste uradili. Obezbijedili da šteta bude manja uz veliku humanost žrtvujući svoje živote. Pored svih peripetija koje su sastavni deo BiH, brzo ste djelovali“, rekao je Dodik.

Dodjela je upriličena u Palati Republike na prijemu za pripadnike ove jedinice i Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji su pokazali humanost, odlučnost i izuzetnu hrabrost u višednevnoj borbi sa vatrenom stihijom u Nacionalnom parku „Sutjeska“ i na području Bileće, štiteći stanovništvo i materijalna dobra Republike Srpske.

Prijemu su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Svečanost je počela intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije.

Helikopterska jedinica MUP-a Srbije sa dva helikoptera učestvovala je prošle sedmice u gašenju požara na području Hercegovine i na taj način su, uz Helikopterski servis Srpske, zaštitili prirodu, ali i imovinu stanovnika, prenela je Srna.

Oni su u Srpskoj gasili požar na poziv direktora Helikopterskog servisa Srpske Bobana Kusturića, a pripadnici jedinice iz Srbije i ranije su bili angažovani na požarištima i Srpskoj i u drugim zemaljama regiona.

Neprimjereno da Sarajevo opstruiše nalet helikoptera Srbije u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je bilo neprimjereno da se iz Sarajeva opstruiše nalet helikoptera iz Srbije da gase požar u Nacionalnom parku „Sutjeska“ jer bi posljedice bile daleko manje.

Dodik je istakao da je današnji prijem za pilote koji su gasili požar i zahvalnost Helikopterskoj jedinice MUP-a Srbije bez čijeg angažmana bi šteta u Nacionalnom parku „Sutjeska“ bila ogromna.

„Neprimjereno je da se opstruiše nalet helikoptera iz Srbije. Vidimo da je to dio organizovane hajke iz Sarajeva od ministarstava koja su u rukama Bošnjaka i smeta im saradnja Srpske i Srbije“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je dodao da su piloti spremni da pomognu i na drugim krajevima BiH kad god dobiju poziv.
„Nažalost ovaj put požar je bio na našoj strani, posledice bi bile daleko manje da se odmah reagovalo“, rekao je Dodik i zahvalio što je helikopter Srbije ostao u Srpskoj, prenela je Srna.

On je istakao da je za sve zaslužna saradnja komandanta Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenada Nedića i direktora Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobana Kusturića.

 

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.