Naneli: Ostojine klevete, dvije godine nisam plaćen na vrijeme, rečeno mi je da ne tužim Lazarevića

0

Doskorašnji košarkaš Partizana Džejms Naneli oštro je reagovao povodom riječi predsjednika crno-bijelih Ostoje Mijailovića. Iskusni Amerikanac oglasio se na društvenoj mreži X.

Povod za Nanelijeve riječi bila je izjava koju je Mijailović dao u srijedu:

Uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Nismo se ni oprostili od njega”, rekao je prvi čovek kluba iz Humske.

Jedan od korisnika mreže X upitao je Nanelija da li se tukao ili je bio napadnut.

Potom je 34-godišnji krilni košarkaš napisao sledeće:

Oh, ovo je kleveta jer sam ja reagovao u samoodbrani. Ostoja, hajde sada, nemojmo da govorimo o pravilniku. Ne smijete da govorite ovo, a da me ne plaćate na vrijeme dvije godine. Izgleda da se stavke ugovora primjenjuju samo ako ih igrači ne ispunjavaju. Zautstaviću se ovdje”, napisao je Naneli.

Na pitanje da li je bilo neophodno da javno govori o ovoj temi, Naneli je odgovorio:

Da li je bilo neophodno da on (Ostoja Mijailović) govori moje ime zajedno sa neistinama?“

Na konstataciju da je Naneli bio prihvatljiv upravi Partizana dok je bio u klubu, a sad odjednom nije, Naneli je napisao:

Eto vidite, pitajte Balšu kakav sam.

Balša Koprivica je jedini aktuelni igrač Partizana koji je nosio dres tima i u prethodnoj sezoni, a iz prethodnih intervjua poznato je da ova dvojica košarkaša imaju veoma dobar odnos i da je Naneli bio neka vrsta mentora srpskom centru.

Američki internacionalac rekao je i da nije tužio Stefana Lazarevića jer mu je rečeno „da bi to predugo trajalo.

Naneli je potom na društvenoj mreži instagram izrazio veliku zahvalnost navijačima Partizana na podršci koju dobija od maja i incidenta u kojem je bio u fizičkom sukobu sa Stefanom Lazarevićem, košarkaškem Crvene zvezde.

Nisam želio da radim ovo u početku, ali vjerujem da treba činiti dobro drugima. Svim Grobarima poručujem da ne postoje riječi koje mogu da izraze ZAHVALNOST koju osjećam prema svakom navijaču koji mi je poslao poruku ili me podržavao tokom sjajnih vremena, ali i tokom teškog perioda u maju. Otada sam bukvalno dobijao samo podršku od ovih nevjerovatnih navijača. Takođe, hvala svima – saigračima, treneru, članovima stručnog štaba, ljekaru – sa svima sam imao samo pozitivan odnos. Biraću da se sećam samo posebnog vremena koje sam proveo u Beogradu. Mnogo ljubavi za sve koji su bili uz mene”, izjavio je Naneli.

Naneli je objavio i natpis:

Osoba koja te ne brani kada te neko kleveće je takođe tvoj neprijatelj.

Džejms Naneli je u prethodne dvije sezone nosio dres Partizana i veoma je popularan među navijačima crno-bijelih. U srijedu se Partizan i zvanično zahvalio iskusnom Amerikancu na svemu što je ostvario u redovima „Parnog valjka“, iako se u javnosti u prethodnim nedeljama spekulisalo da bi Naneli mogao da se vrati u klub iz Humske.

Incident o kojem je Mijailović govorio odnosi se na fizički sukob Nanelija i Stefana Lazarevića, krilnog igrača Crvene zvezde na dan treće utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige.

Naneli je dao izjavu u policiji opisavši šta se dogodilo, a trener Željko Obradović donio je odluku da Naneli ne nastupi na meču koji je Partizan na kraju izgubio. Naneli se zagrijavao kada je odluka o njegovom neigranju dospjela u javnost. Ovaj košarkaš potom nije bio među registrovanim strancima za KLS.

Naneli je profesionalnu karijeru počeo 2012. u grčkoj Kavali, a igrao je još u Razvojnoj NBA ligi, Atlanti, Filadelfiji, Estudijantesu, Makabi Ašdodu, Fenebahčeu, Minesoti, Hjustonu, Olimpiji iz Milana, Šangaj Šarksima i Makabiju iz Tel Aviva.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.