Podgorička Alisa u zemlji čuda sa svoda dvorane posmatrala demokratske idole: Opčinili ga ražalovani Bajden i Hilari; Sa Aljbinom piromanom prozborio koju o miru i prosperitetu

0

Bivši gradonačelnik Podgorice i aktuelni poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Ivan Vuković prisustvovao je Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu na kojoj bi trebalo da bude ozvaničena nominacija Kamale Haris za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke na novembarskim izborima.

Vuković nije mogao da sakrije oduševljenje što je imao priliku da skoro sa svodova dvorane prisustvuje ovom događaju.

 

Poseban utisak na Vukovića ostavilo je otvaranje konvencije koje opisao spektakularnim. Kako kaže osjeća se privilegovanom što prisustvuje ovom važnom trenutku za američku demokratiju, a samim tim i crnogorsku imajući u vidu razvijene partnerske odnose Vašingtona i Podgorice. Te noći ga je naročito inspirisao govor Hilari Klinton, mada po njegovom skromnom sudu (koliko je mogao da vidi i čuje na video bimu postavljenom tik ispred njega) ni govori ostalih lidera „nisu bili za baciti“.

Državnički govor i, prethodno, erupcija oduševljenja kada se (Hilari) pojavila na sceni – naveo je u jednom od tvitova frenetični Vuković.

Na kraju Tvita osjećao je dužnost da se zahvali Nacionalnom demokratskom institutu (NDI) koji je prepoznao njegove demokratske domete i pozvao ga da prisustvuje ovom događaju koji će u Čikagu trajati četiri dana.

A koliko ga cijene američke demokrate pokazale su time što ga smjestili na počasnom mjestu pri vrhu dvorane sa kojeg se bina nije mogla vidjeti ni uz pomoć dvogleda za koji se nadamo da mu je obezbijeđen od strane NDI-ja. Srećom ogromni video bim je omogućio Vukoviću višestruke demokratske orgazme na licu mjesta.

Ovom prilikom potrebno je kritikovati i Sinišu Vukovića, profesora Univerziteta Džon Hopkins u Vašingtonu, što svom bratu od strica nije obezbijedio prigodnije mjestu u dvorani, imajući u vidu kakva im je demokratska glava svojim prisustvom uveličala skup. Znajući za korelacije između pometnutog univerziteta i Demokratske stranke, ne može biti opravdanja za Sinišinu iskazanu neažurnost i neuviđavnost prema rođi iz Podgorice. Pamti – pa vrati Ivane!

 

Vuković je izrazio zadovoljstvo što se uvjerio da je aktuelni američki predsjednik Džo Bajden i dalje u stanju da iz dna srca izgovori poneku patriotsku misao. Jeste da je efektnije i liričnije govore na dva metra od sebe slušao od strane Aleksandre Vuković Kuč, ali Vuković je morao biti zadovoljan Bajdenovim emotivnim nastupom, posebno uzimajući u obzir činjenicu da su ga drugovi iz stranke nedavno odstranili iz predsjedničke kampanje.

A kakvo bi to demokratsko orgijanje u srcu demokratije bilo ako ne njemu ne bi bilo mjesta i za demokratske predstavnike iz drevnog ilirskog roda. Svakako najreprezentativniji primjer takvog urođenog demokrate je Aljbin Kurti. Čovjek koji se godinama svojski trudi da izazove rat na Balkanu morao je prisusutvovati na događaju na kojem Hilari Klinton ima priliku da, putem mikrofona, širi osiromašene demokratske vrijednosti.

Izlet koji im je NDI organizovao, iskoristili su Ivan Vuković i Aljbin Kurti da na marginama konvencije razmijene pokoju demokratsku, prosvetiteljsku i mirotvornu riječ i to u trenucima kada je Kurtijev režim otvaranjem mosta u Kosovskoj Mitrovici nadomak ostavarenja velikoalbanskog sna o potpunom protjerivanju srpskog življa sa vjekovnih ognjišta na Kosmetu. Nadamo se samo da Vuković nije dobrosusjedskim savjetima dodatno „oplemenio“ Kurtijevu viziju multietničkog tzv. Kosova bez ijednog Srbina. Vukovići u tome imaju ipak malo više političkog iskustva od nekadašnjih Kurtovića. Realizacija njihove vizije „prosperitetne“ Crne Gore srećom je spriječena 30. avgusta 2020. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.