Radunović: Zakon o planiranju prostora će biti usvojeni do kraja godine

0

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Slaven Radunović, primio je danas delegaciju Opštine Nikšić, predvođenu predsjednikom,  Markom Kovačevićem.

Sastanak je organizovan na inicijativu Opštine Nikšić, a povodom otvorenih pitanja u vezi sa primjenom nedavno usvojenog Prostorno-urbanističkog plana Opštine Nikšić, a koja se odnose na prava gradnje stečena u periodu važenja prethodnog Prostorno-urbanističkog plana.

Glavni gradski arhitekta Opštine Nikšić,  Mladen Vujović, tražio je tumačenje u vezi sa stečenim pravima na izgradnju objekata u odnosu na Prostorno-urbanistički plan Opštine Nikšić. Državna sekretarka Marina Izgarević- Pavićević je objasnila da činjenica da član 26 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata definiše stečeno pravo gradnje kao pravo građenja objekta na osnovu prijave građenja.

Radunović je izrazio spremnost da, zajedno sa Opštinom Nikšić, nađe rješenje za prevazilaženje situacije nastale usvajanjem izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana Opštine Nikšić. On je takođe najavio da će novi zakoni, uključujući i Zakon o planiranju prostora, biti usvojeni do kraja godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.