Inspekcija izrekla kazne od 2,8 miliona evra

0

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove su od početka pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni izvršili ukupno 6.456 nadzora, prilikom kojih je utvrđeno 4.484 nepravilnosti i izrečeno kazni u ukupnom iznosu od 2.814.720 evra.

„Prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, inspektori su nastojali da u onim slučajevima kada je to bilo moguće, djeluju preventivno o čemu svjedoči i podatak da su inspektori u 1.005 slučajeva ukazali subjektima nadzora na nepravilnosti koje je potrebno ukloniti u ostavljenom zakonskom roku“, saopštili su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Iako je fokus inspekcijskih nadzora usmjeren na primorske opštine, inspektori su prisutni i u ostalim djelovima Crne Gore.

„Inspekcijski nadzori se sprovode u svim djelovima države gdje se očekuje veći priliv domaćih i inostranih gostiju. S tim u vezi, nadzori se vrše i u nacionalnim parkovima, sjevernim turističkim centrima, rafting destinacijama“, naveli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Turistička inspekcija je od početka pojačanog nadzora izvršila ukupno 104 inspekcijska nadzora u rafting centrima.

„Za zatečene nepravilnosti izrečene se kazne u ukupnom novčanom iznosu od 3.250 evra, dok je za nepravilnosti utvrđene prilikom vršenja inspekcijskih nadzora plovnih objekata na Skadarskom jezeru (41 nadzor) izdato 17 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 8.100 evra“, piše u saopštenju.

Inspektori rada su sa posebnom pažnjom pristupili vršenju kontrola radnog angažovanja maloljetnih lica.

„Zbog te nepravilnostu sa ovom ranjivom kategorijom, od početka pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni subjektima nadzora izdato 137 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 110.500 evra“, istakli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Za kraj su dodali:

„Kao što je to bio i slučaj do sada, kako tokom turističke sezone tako i tokom cijele godine, ohrabrujemo sve građane da prijave nepravilnosti besplatnim pozivom na call centar 080/555-555 ili slanjem mail-a na mail adresu [email protected], dok na sve privredne subjekte apelujemo da se pridržavaju aktuelnih zakonskih propisa i na taj način doprinesu što uređenijem poslovnom ambijentu u Crnoj Gori“, zaključili su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.