Hezbolah lansirao dron da snimi Netanjahuov stan?

0

List Israel Today (Izrael Danas) pisao je o zabrinutosti zbog mogućnosti da je libanski Hezbolah izviđačkim dronom snimio stan premijera Benjamina Netanjahua u gradu Cezareji (Kajsariji) koji se nalazi sjeverno od Tel Aviva.

Pozivajući se na izraelsku vojsku, list piše da je dron koji je uočen u blizini Cezareje najvjerovatnije lažna uzbuna, ali da nije isključena mogućnost da je Hezbolah lansirao mali dron da snimi stan.

Vojska je dodala da radarski sistemi ponekad daju lažne alarme zbog jata ptica.

List je naveo da je izraelski raketni brod koji je bio u blizini Cezareje prijavio u petak dron za koji je sumnjao da je letio iznad tog područja.

Radar je detektovao dron, prema navodima lista, ali borbeni avioni koji su poslani u to područje nisu ga uspjeli locirati.

Odmazda za ubistva

Svjetska zabrinutost da će izraelski rat eskalirati u sveobuhvatni regionalni sukob povećala se nakon prošlomjesečnih atentata na političkog vođu Hamasa Ismaila Hanijeha u Teheranu i Fuada Šukra, glavnog komandanta libanske grupe Hezbolah, u Bejrutu.

Vašington i druge zapadne države pozvali su Iran i njegove saveznike da se suzdrže od očekivanih napada na Izrael u znak odmazde za nedavna ubistva visokih članova Hamasa i Hezbolaha.

(Al Jazeera i agencije)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.