Kadeti savladali Švedsku: Sa Slovacima za 5.mjesto na B prvenstvu Evrope

0

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Švedsku 81:66, tako da će sjutra od 14 časova igrati protiv Slovačke za 5. mjesto na B prvenstvu Evrope u Skoplju.

Na startu faze za plasman od 5. do 8.mjesta, sve je bilo u znaku izabranika Demira Kalića, koji su bez problema došli do pobjede.

Neizvjesnost je viđena samo u uvodnim trenucima, a onda je Crna Gora serijom 9:2 stigla do 16:8 u šestom minutu. U finišu prve dionice Stanković je pogodio dva penala za 22:13, a već na startu druge četvrtine Mugoša je donio dvocifrenu razliku – 24:13. Od tog trenutka uslijedila je dominacija crnogorskih kadeta, koji su samo uvećavali prednost, pa je u 19.minutu već bilo +21 (45:24).

Samim tim u nastavku nije bilo rezultatske neizvjesnosti, već je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju.

Pet igrača u pobjedničkom sastavu bilo je dvocifreno – Dušan Stanković i Vuk Ivelja postigli su po 13 poena, Đorđe Đukanović 11, a imao je i 12 skokova, Maksim Brnović i Jakša Mićković po 10, a u strijelce su se upisali još Balša Mugoša 8, Marko Popović 6, Miloš Veković 4, Lazar Bajčeta, Marko Bardić i Vuk Radović po 2.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.