Striković: Ibrahimoviću neću nikad biti neprijatelj, biću vam protivnik dostojan znanja

0

Povodom jučerašnjih izjava šefa diplomatije Ervina Ibrahimovića, oglasio se i potpredsjednik Socijaldemokratske partije Adnan Striković.

„Brate Ervine, oprosti na ovome brate, ja se povedoh Kur’anom, iako pročitah šta ti misliš o meni. Poṣ̌to sam javno imao kritički osvrt na odluku BS-a da uđe u ovu antigrađansku, anti EU, i u državnom smislu anticrnogorsku vladu, osjetih se prozvanim, ali ne i uvrijeđenim. Jer me ne dotiče šta ti misliš o meni, niti šta misle tvoji partijski sljedbenici i neokoalicioni partneri. Onom ko je čvrsto izgradio svoj vrednosni sistem nije potrebno tuđe priznanje“, kazao je on.

Zašto bi bilo kome u Crnoj Gori, pita Striković, bilo važno da mu Ibrahimović prizna da je prijatelj Bošnjaka.

„Kada si baš ti to priznao negatorima genocida u Srebrenici? Zašto bi bilo kome bilo važno da mu ti priznaš da je prijatelj nezavisne Crne Gore kada su joj po tebi prijatelji oni koji bi voljeli da je nema, koji izvrgavaju ruglu njene simbole, ponižavaju himnu i ne slave Dan nezavisnosti njene, oni koji ne kriju da za njih pitanje državno-pravnog statusa Crne Gore nije definitivna stvar i koji neskriveno priželjkuju novi referendum“, upitao je on.

Zašto bi, dalje pita Striković, bilo kome bilo važno da mu Ibrahimović prizna da je prijatelj multietničke i multivjerske Crne Gore.

„Kada si to priznao onima koji tvoju i moju vjeru nazivaju lažnom? Zašto bi bilo kome bilo važno da mu ti priznaš da je prijatelj građanske Crne Gore, kada si to priznao onima koji su otvoreno protiv građanskog, a za koncept države naroda? Neka je tebi ministre srećno sa društvom koje si izabrao, neka je sa srećom i svima koji to podržavaju, ali nemojte od mene, nemojte od nas koji mislimo drugačije praviti neprijatelje. Nije korektno, a i nepotrebno je. Pogriješili ste kao političar, nemojte nisko padati i kao čovjek“, dodao je.

Poručuje kako Ibrahimoviću nikad neće biti neprijatelj.

„Biću vam protivnik dostojan znanja koje posjedujem za sve što procijenim da činite štetno po Crnu Goru i sve njene građane, i podržavalac za opozitno, ali vam nikada neću biti neprijatelj, niti bilo kom članu parlamentarne većine, ili vlade u kojoj sjedite, od Ervina Ibrahimovića do Andrije Mandića“, zaključio je.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.