Istorija: Borac prvi put u grupnoj fazi UEFA takmičenja

0

Banjalučki Borac savladao je KI Klaksvik posle preokreta i produžetaka na domaćem terenu – 3:1 (1:1, 1:0) i izborio prvi put u istoriji kluba plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja.

Najveći klub iz Republike Srpske ima kao minimum jesen u Ligi konferencije, uz šansu da dođe i do Lige Evrope ako u plej-ofu bude bolji od mađarskog prvaka Ferencvaroša.

Velikan iz Platonove je tek drugi klub iz BiH koji će se nadmetati u grupnoj fazi nekog kontinentalnog takmičenja, nakon što je to pošlo za rukom Zrinjskom prošle sezone u Ligi konferencija.

Dobro je krenulo po domaće u gradu na Vrbasu, a Nikola Srećković je dodavanje Davida Čavića pretvorio u gol u 17. minutu pogotkom u „malu mrežu“.

Farani su izjednačili posle duge lopte i veštog trzaja glavom srpskog štopera Denija Pavlovića u 53. minutu. Bivšem defanzivcu Čukaričkog, Voždovca, Zete i Novog Pazara asistirao je Arni Frederiksberg.

Srećković je ponovo tresao mrežu dva minuta kasnije, ali pogodak nije priznat zbog provere u VAR sobi.

Za ulazak u produžetke i oduševljenje publike na Gradskom stadionu zaslužan je Stefan Savić, iskoristio je dodavanje Jova Lukića u 82. minutu.

Savić je bio i akter gola za pobjedu. On je „krivac“ za dodavanje u trećem minutu prvog produžetka, koje je iskoristio Holanđanin Bert Majers.

Klub sa Farskih ostrva prošle sezone je postao prvi predstavnik te teritorije na evropskim takmičenjima, pošto je KI Klaksvik neočekivano savladao Ferencvaroš u dvomeču i izborio se učešće u Ligi konferencije.

Malo je falilo da se sastanu sa istim rivalom jer će upravo „Fradi“ biti rival Banjalučana za učešće u Ligi Evrope.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.