Vlada: Sjednica SO Andrijevica 28. avgusta, bira se predsjednik Skupštine

0

Vlada Crne Gore sazvala je prvu sjednicu Skupštine opštine Andrijevica za 28. avgust sa početkom u 12 časova na kojoj će se birati predsjednik Skupštine opštine Andrijevica.

Podsjećamo, konačni rezultati izbora u opštini Andrijevica objavljeni su 16. jula u Službenom listu Crne Gore.

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Andrijevica sazvana je 29. jula 2024. godine za 2. avgust sa početkom u 12 časova.

Prvu sjednicu novoizabrane SO Andrijevica sazvala je predsjednica Odbora povjerenika Opštine Andrijevica, a sjednicom je predsjedavao najstariji odbornik.

Međutim, prva sjednica novoizabrane SO Andrijevica je prekinuta zbog toga što nije dostavljen predlog za izbor predsjednika Skupštine opštine Andrijevica.

Shodno odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi novoizabrana Skupština dužna je da u roku od 15 dana od dana sazivanja prve sjednice novoizabranog saziva održi sjednicu Skupštine opštine, što podrazumijeva da se skupština opštine i konstituiše u tom roku, odnosno izabere predsjednik Skupštine opštine.

“Budući da je sjednica sazvana 29. jula 2024. godina za 2. avgust 2024. godine, ista je morala biti okončana konstituisanjem Skupštine opštine najkasnije do 13. avgusta 2024. godine, odnosno petnaestog dana od dana sazivanja. Imajući u vidu navedeno Ministarstvo javne uprave konstatovalo je da je prva sjednica novoizabranog saziva SO Andrijevica jeste sazvana u skladu sa odredbama člana 39 stav 1 Zakona o lokalnoj samoupravi, ali da ista nije održana u skladu sa gore citiranim odredbama člana 39 stav 2, te da je rok za održavanje prve sjednice novoizabrane skupštine, a u cilju njenog konstituisanja bio 13. avgust 2024. godine”, navodi se u informaciji Vlade.

Predmetnim nalazom nadzora ukazano je SO Andrijevica da će ovaj organ uputiti Vladi Crne Gore predlog za sazivanje sjednice novoizabrane SO Andrijevica sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor predsjednika Skupštine.

Zato je Vlada Crne Gore sazvala prvu sjednicu SO Andrijevica za 28. avgust sa početkom u 12 časova na kojoj će se birati predsjednik Skupštine opštine Andrijevica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.