Kešelj: Ko dođe posle Danilovića na čelo KSS imaće visoko podignutu ljestvicu

0

Marko Kešelj, državni sekretar u Ministarstvu sporta, izjavio je da je iz medija čuo da se Predrag Danilović povlači sa čela Košarkaškog saveza Srbije.

Bivši reprezentativac Srbije je navodno glavni kandidat da zamijeni Danilovića.

Košarka je generalno u srži našeg naroda, kroz istoriju su se mijenjala rukovodstva, selektori i igrači, ali kontinuitet rezultata je uvek bio prisutan i ja vjerujem u generacije koje dolaze u Košarkaškom savezu“, rekao je Kešelj za Radio-televiziju Srbije.

Mediji su ranije prenijeli da je Danilović odlučio da se povuče prije isteka mandata predsjednika KSS u decembru, ali to još uvijek nije ozvaničeno, navodno kako bi omogućio nasledniku da donese odluku o selektoru muške reprezentacije pre početka novog ciklusa.

Kešelj navodi da Daniloviću u decembru ističe drugi mandat, kao i da po statutu KSS ne bi mogao da bude biran za novi.

Mislim da Košarkaški savez, kao i svi ostali savezi u sistemu sporta imaju svoju Skupštinu, koja će kada dođe vrijeme zasjedati, izabrati svoje rukovodstvo. To je jedan prirodan proces u našim sportskim savezima“, kazao je on.

Danilović je predvodio KSS u dva mandata od 2016. godine, a Kešelj navodi da je imao izuzetne rezultate.

Puno medalja, ne samo seniorskih, već i u ženskoj košarci, juniorskoj, kadetskoj, basket 3 na 3. Mislim da imamo fantastične rezultate i da ljudi koji budu došli kao rukovodstvo saveza nakon njega će imati ljetvicu visoko podignutu“, dodao je državni sekretar.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.